Türkiye’nin kuru fasulye ihtiyacının yüzde 6’sını Ahlat karşılıyor

Bitlis'in Ahlat İlçesinde Üretilen Ve Türkiye'nin Yüzde 6'lık İhtiyacini Karşılayan Kuru Fasulye Hasadında Sona Gelindi.

Genel 18.09.2019 09:39:44 0
Türkiye’nin kuru fasulye ihtiyacının yüzde 6’sını Ahlat karşılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.09.2019 09:39

Türkiye’nin kuru fasulye ihtiyacının yüzde 6’sını karşılayan Bitlis’in Ahlat ilçesinde hasatta sona gelindi.

Ahlat ilçesine Bahçe köyündeki fasulye tarlalarında incelemelerde bulunan Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat, tarlalarda son fasulye hasadı yapan çiftçileri ziyaret ederek, bol kazançlar diledi. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Erat, Ahlat’ta üretilen fasulyenin Türkiye genelinde yapılan üretimin yüzde 6’sına tekabül ettiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın ve valimizin talimatları doğrultusunda ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamak için üreticimizin her zaman yanındayız. Yanında da olmaya devam edeceğiz. Yerli ve milli ekonomi çalışmaları doğrultusunda şu an Ahlat ilçemizde 15 bin ton fasulye üretimimiz mevcuttur. Şu anda da Bahçe köyünde yapılan son fasulye hasadına eşlik ederek; köylülerimize, çiftçilerimize bolluk ve bereket diledik. İnşallah seneye fasulye üretimini ülke ekonomisinde yüzde 6 değil Ahlat olarak yüzde 10 olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Zaten Cumhurbaşkanımızın da talimatları doğrultusunda çiftçimizin yanındayız. Ahlat’ta gerek fasulye gerekse diğer üretim alanlarımızda hem ilçemizden hem de çevre il ve ilçelerden gelen 20 bin kişiye iş imkanı veriliyor ve böylece ekonomiye de katkı sağlıyoruz" dedi.

Çiftçilerden Rıdvan Altuntaş verimden memnun olduklarını belirterek, “Yaz mevsiminden mahsulümüzü ektik. Bugün de hasılat zamanımızdır. Son hasada ulaştık. Fasulyemizin hasadını yaparak çadırlara serip kuruttuk. Birkaç gün sonra da nasipse satışını yapacağız. Verimimiz de gayet iyi ve güzeldi” diye konuştu.

Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat’a, tarla ziyaretlerinde Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Emrah Alkan, Ahlat İlçe Özel İdare Müdürü Seyfettin Gündoğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nihat Keskin, Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Zübeyr Ergezen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdurrahman Pirhasanoğlu ve Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ