Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilk ihracat treni Erzurum’dan hareket etti

Türkiye İle Gürcistan Arasında Sefere Konulan İlk İhracat Treni, Erzurum Palandöken Lojistik Merkezi’nden Hareket Etti.

Genel 23.07.2019 18:25:52 0
Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilk ihracat treni Erzurum’dan hareket etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.07.2019 18:25

Türkiye ile Gürcistan arasında sefere konulan ilk ihracat treni, Erzurum Palandöken Lojistik Merkezi’nden düzenlenen törenle uğurlandı.

Erzurum Palandöken Lojistik Merkezi’nde düzenlenen törene TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, Gürcistan Demiryolları Genel Müdürü David Peradze, Erzurum protokolü, TCDD Taşımacılık A.Ş. ve Pasifik Eurasia Lojistik Şirketinin yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

“Yıllık 120 bin ton demir cevheri bu trenle Gürcistan’a taşıyacağız”

Açılış töreninde konuşan TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, “Bugün dost ve kardeş ülke olan Gürcistan’a ilk ihracat trenimizi bugün buradan kaldırıyoruz. Bakü-Tiflis hattı uzun zaman sonra hizmete açıldı. Bunun kapasitesini artırmak hedefimizdi, bu çalışmalarla ilgili Gürcistan demir yollarıyla yakın temasa geçtik. Ziyaretlerimizin sonu meyvelerimizi aldık. Bugün bu treni, Gürcistan demir yollarıyla birlikte Gürcistan’a taşıyoruz. Ülkemizde çıkan bir madeni Gürcistan’da bir sanayiciye götüreceğiz. Maliyetlerle götürdüğümüz için demir yolları tercih edildi. Bundan sonra artık bu trende belli periyotlarla yıllık 120 bin ton demir cevherini Gürcistan’a taşıyacak. Madenler taşınacak, Ankara’dan bir soda külü treni eş zamanlı olarak hareket etti şuanda Kars’ta. Ayrıca farklı ürünler taşınacak” dedi.

İki ülke için tarihi bir an olduğunu söyleyen Gürcistan Genel Müdürü David Peradze ise, “Türkiye ve Gürcistan açısından tarihi bir gün. Birkaç saat içerisinde ilk ihracat trenimiz hareket edecek. İki ülke açısından önemle takip ediyoruz” diye konuştu.

Kurban kesiminin ardından Türkiye-Gürcistan arasındaki ilk ihracat treni, Erzurum Palandöken Lojistik Merkezi’nden Gürcistan’a hareket etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ