Türkiye Diyanet Vakfı personeli zor şartlara rağmen bağışçıların emanetini mazlumlara ulaştırıyor

Türkiye Diyanet Vakfı personeli, Kovid-19 tedbirleri kapsamında bağışçıların emanetlerini zor şartlar altında mazlumlara ulaştırmaya gayret ediyor.

Genel 25.04.2021 14:44:51 0
Türkiye Diyanet Vakfı personeli zor şartlara rağmen bağışçıların emanetini mazlumlara ulaştırıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.04.2021 14:44

İSLAMABAD(AA) - Her yıl yüzlerce gönüllünün desteğiyle Türk milletinin emanetini mazlum ve mağdurlara ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu ramazanda gönüllülerin desteğini alamadı.

Yardımlarını yurt içinin yanı sıra 75 ülkede sürdüren TDV, organizasyonlarını sadece kendi personeliyle gerçekleştiriyor.

TDV görevlileri, patika ve yamaçlardan geçerek kırsal alanlarda yaşayanlara temel gıdaların yer aldığı ramazan paketlerini ulaştırmaya gayret gösteriyor.

Afrika'da sıcak havaya, Pakistan'da ise zorlu arazi şartlarına aldırış etmeden yardım ulaştıran ekipler, görevini başarıyla sürdürüyor.

TDV bu yıl ramazan ayında dünya genelinde 61 milyon lira bütçeyle 105 bin gıda paketi dağıtarak 600 bin aileye ulaşacak. Ayrıca 12 bin çocuğa da bayramlık kıyafet dağıtılacak.

TDV Pakistan yardım ekibi sorumlusu Fuat Büyükkaymaz, AA muhabirine, bu yıl ramazan programı kapsamında özellikle kırsal bölgelerde dağıtım yaptıklarını söyledi.

Pakistan'da Talagang, Ketta ve Karaçi'de yardım faaliyetlerinde bulunduğunu dile getiren Büyükkaymaz, 2 bin 500 aileye bağışçıların emanetlerini ulaştırırken 300 kişilik Kur'an kursuna Kur'an-ı Kerim bağışladıklarını aktardı.

Yardım faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Büyükkaymaz, "Dağların kenarında, yamaçlarda dağ köylerine ulaştık ve bu da bizim için heyecan verici. Gerçekten insanlara burada ulaşmak bizlerde güzel bir his oluşturdu. Zor şartlarda yaşayan insanlara ulaşmak bizi gerçekten ayrı bir tatmin etti." ifadesini kullandı.

Pakistan'da yardım faaliyetleri sırasında Belucistan eyaletindeki Ketta kentinde kaldıkları otelin otoparkında intihar saldırısının yaşandığını anlatan Büyükkaymaz, olaydan dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ