Türkiye Diyanet Vakfı, Moritanya'da 30 kuyu açarak bölge halkını suya kavuşturdu

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Afrika kıtasının batısında çöl iklimine sahip Moritanya'da 1,5 yılda 30 su kuyusu açıldı.

Genel 7.04.2021 13:47:04 0
Türkiye Diyanet Vakfı, Moritanya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.04.2021 13:47

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Afrika kıtasında halkın en önemli ihtiyaçlarından biri olan suya kavuşabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda başlatılan "Bir Damla Hayat Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi" projesi kapsamında, bağışçıların desteğiyle Afrika kıtasının batısında 4 milyon nüfusun büyük çoğunluğu Müslüman olan ve çöl ikliminin hüküm sürdüğü Moritanya'da 1,5 yılda 30 su kuyusu açıldı.

Ayrıca, suyun çıktığı noktalara güneş enerjisiyle çalışan su pompaları koyularak depolama sistemi sayesinde kuyuların uzun yıllar kullanılması sağlanıyor.

Daha önce kendi yöntemleriyle bir damla suya ulaşmaya çalışan Moritanyalı köylüler, açılan kuyularla suya kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

"Yeni su kuyusu çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

TDV Yurtdışı Hayri Hizmetler Uzman Yardımcısı Bahattin Alkan, AA muhabirine, bölgede faaliyetleri aralıksız sürdürerek halkın suya kavuşması için gayret ettiklerini anlattı.

Yerel halkın kendi imkanlarıyla yıllarca uğraşarak bulduğu suların kısa ömürlü olduğunu vurgulayan Alkan, "Bu tür kuyulardan elde edilen sular, sel olduğunda kirlenir ve kullanılamaz hale gelir. Yerel yöntemlerin hepsi belli bir zamanın ardından atıl hale geliyor." dedi.

Bölgede 80-100, bazen de 250 metreden büyük kuyular açarak suya ulaştıklarının altını çizen Alkan, şöyle konuştu:

"Kalıcı bir kuyu elde ediyoruz. Derinden aldığımız sular minimum 15-20 yıl kadar dayanabilen ve kurumayan kuyular oluyor. Yerel halk çok uzun süre suya ulaşmak için kendi ürettikleri yöntemleri kullanıyor. Bizler ise büyük sondaj makineleriyle derin kuyular açıp suya ulaşıyoruz. Vakıf olarak bölgede su arama ve yeni su kuyusu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarda önce su kuyusunun verimliliğini tespit ediyoruz, daha sonra büyük sondaj makineleriyle çalışmalara başlayıp içilebilir kaynakları çıkarıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ