Türk öğrenciler Bosna Hersek'te edindikleri tecrübeden memnun

TİKA koordinasyonunda düzenlenen 2019 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında 11-18 Temmuz'da Bosna Hersek'te bulunan Türk öğrenciler, çeşitli faaliyetlere katıldıkları ülkeden memnun ayrılıyor.

Genel 19.07.2019 12:24:29 0
Türk öğrenciler Bosna Hersek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.07.2019 12:24

SARAYBOSNA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinasyonunda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Türk Hava Yolları, Anadolu Ajansı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ve Türkiye Gençlik Vakfı iş birliğinde bu yıl üçüncü kez düzenlenen programa, Türkiye'den 13 üniversite öğrencisi katıldı.

Başta Saraybosna olmak üzere birçok şehri görme imkanı bulan öğrenciler, Osmanlı eserlerinin restorasyonundan çeşitli kalkınma projelerine kadar birçok TİKA projesini de yerinde inceledi.

Program kapsamında ülkeye gelen öğrencilerden Büşra Esentürk, TİKA'yı bu projeyle daha iyi tanıdığını belirterek, "Çok güzel tecrübeler edineceğimi düşünüyordum ve çok da güzel tecrübeler edindim." diye konuştu.

Ziyaretleri kapsamında bir yaşlı bakımevine de gittiklerini anlatan Esentürk, "Oradaki insanlar bizi görünce gözleri parlıyordu, bundan çok etkilendik. Teyzelerden biri Türkiye'den geldiğimizi duyunca ellerimi sımsıkı tuttu ve bırakmak istemedi, gözleri doldu. Dedesinin de bir Türk ile evlendiğini ve Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Feyza Düzü de TİKA tarafından yapılan restorasyon çalışmalarından çok etkilendiğini belirterek, Saraybosna'nın Kovaçi mahallesindeki Osmanlı mezarlığını ve ayrıca şehir merkezindeki Hünkar Camisi'ni ziyaret ettiklerini anlattı.

Tecrübe Paylaşım Programı'nın kendisine Bosna Hersek'i daha yakından tanıma fırsatı sunduğunu belirten Düzü, "Burada Türk bayrağını gördükçe gurur duyduk." dedi.

15 Temmuz şehitleri için fidan diktiler

Zehra Karacan ise Yaşam ve Gıda Güvenliği Projesi konusunda önce Saraybosna Üniversitesi Ziraat Fakültesinde kısa bir eğitim aldıklarını, ardından bir ailenin sera kurumuna yardım ettiklerini anlattı.

2017'de başlatılan Yaşam ve Gıda Güvenliği Projesi kapsamında başka bir ailenin serasından topladıkları hasatları da aşevine teslim ettiklerini dile getiren Karacan, şunları söyledi:

"Bizim için çok verimli bir program oldu. Buradaki birçok arkadaşımızın ilk yurt dışı tecrübesiydi. Bosna, bizim için hem çok değerli, hem de çok güzel bir yer. Buraya tekrar gelmek istiyoruz."

Bu arada, 2019 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında 11-18 Temmuz'da Bosna Hersek'te çalışmalar yapan grup, Saraybosna, Mostar, Travnik, Srebrenitsa, Doboj ve Gorazde şehirlerinde TİKA tarafından yürütülen faaliyetlere katıldı, karşılıklı tecrübe paylaşımında bulundu ve Türk kurumlarını ziyaret etti.

Öğrenciler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında da 251 şehit için 251 fidan dikerek 15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturdu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam'ın TİKA başkanlığı döneminde Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın fikri öncülüğünde hayata geçirilen bu programla üniversite öğrencilerine küresel gönüllülük bilinci kazandırılması amaçlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ