Türk Konseyi ülkeleri salgın dönemindeki oturma izni ihlallerinde ceza uygulamayacak

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi ülkelerinin göç idareleri, yeni tip koronavirüs salgını döneminde vize ve oturma iznini ihlal eden vatandaşlara, karşılıklı olarak idari ve cezai işlem uygulanmaması yönünde karar aldı.

Genel 7.05.2020 23:49:52 0
Türk Konseyi ülkeleri salgın dönemindeki oturma izni ihlallerinde ceza uygulamayacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.05.2020 23:49

BAKÜ (AA) - Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) üyesi ülkelerle gözlemci ülkelerin göç idareleri ve ilgili makamlarının yetkilileri, video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Azerbaycan Devlet Göçmenlik Servisi Başkanı Vusal Huseynov'un moderatörlüğündeki toplantıya, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Türkiye Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Kazakistan Göç Hizmeti Komitesi Başkan Vekili Sabırjan Seytjanov, Kırgızistan Göç İşleri Devlet Komitesi Başkanı Bolotbek İbraimjanov, Özbekistan İstihdam ve Çalışma İlişkileri Bakanlığı Dış İşgücü Göç Dairesi Başkanı Bakhtiyor Tursunov ve Macaristan Yabancılar Polisliği Ulusal Genel Müdürlüğü Direktör Yardımcısı Jozsef Seres katıldı.

Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev, 10 Nisan'daki Türk Konseyi Devlet Başkanları Olağanüstü Zirvesi'nin sonuçları ile video konferanslar aracılığıyla gerçekleştirilen Türk Konseyi Ulaştırma, Ekonomi-Ticaret ve Gümrük Bakanları toplantılarına ilişkin bilgi verdi.

Salgının birbirlerinin topraklarında kalan vatandaşları üzerindeki olumsuz etkisini ele alan yetkililer, oturma izin belgesi, vize ve göçle ilgili yaşanan diğer zorlukları çözmek üzere alınacak ortak tedbirleri görüştü, ilgili konularda bilgi alışverişinde bulundu.

Taraflar, bu süreçte vize ve oturma iznini ihlal eden vatandaşlara karşı idari ve cezai işlem uygulanmaması konusunda mutabık kaldı.

Havaalanları ve sınır geçiş noktalarındaki bekleme bölgeleri de dahil olmak üzere, birbirlerinin topraklarındaki vatandaşlara kapsamlı yardım ve göçmenlik imkanları sağlamanın önemine işaret eden taraflar, göçmenlerin hedef ülkede normal zaman sınırından fazla kalmalarına izin verilerek göçmenlik şartlarının geçici olarak gevşetilmesi konusunda da anlaştı.

Toplantıda, karşılıklı bilgi alışverişi, vatandaşların vize ve göç sorunlarını çözmek için gerekli önlemleri koordine etmek, aynı zamanda alınan kararların uygulanması ve salgın sırasında ve sonrasında iş birliğinin daha da genişletilmesi amacıyla Genel Sekreter tarafından önerilen Göç Koordinasyon Grubu oluşturulması hususunda da anlaşmaya varıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ