'Türk insanını çok seviyorum'

Çanakkale'de tanıştığı Özgür Uludüz ile evlenerek 3 yıl önce Zonguldak'a yerleşen Belaruslu biyoloji mühendisi Anastasia, misafirperverliği dolayısıyla Türk insanına ve kültürüne hayran kaldı.

Genel 25.08.2019 11:07:34 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.08.2019 11:07

ZONGULDAK(AA) - Çanakkale'de tanıştığı Özgür Uludüz ile evlenerek 3 yıl önce Zonguldak'a yerleşen Belaruslu biyoloji mühendisi Anastasia Uludüz, misafirperverliği dolayısıyla Türk insanına büyük sevgi besliyor.

Anastasia Kostiukovic, proje çalışması için 7 yıl önce geldiği Çanakkale'de memur olan Özgür Uludüz ile tanıştı. Çiftin bir süre sonra evlilik kararı almasının ardından, Çekya'da üniversite eğitimi gören Anastasia Kostiukovic ile Özgür Uludüz'ün aileleri görüştü.

Ardından 3 yıl önce Türk geleneklerine göre Zonguldak'ta evlenen çift, kente yerleşti.

Biyoloji mühendisi olan aynı zamanda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Biyoloji Bölümünde doktora yapan Anastasia Uludüz, misafirperverliği dolayısıyla Türk insanına ve kültürüne hayran kaldı.

Arkadaşlarıyla sık sık kafeteryaya ve pikniğe giden Uludüz, en çok komşularıyla yaptığı "çay sohbetleri"nden hoşlanıyor.

"Türklerden yeni şeyler öğreniyorum"

Anastasia Uludüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce proje çalışması için bulunduğu Çanakkale'de eşiyle tanıştıklarını, 2016 yılında evlenerek Zonguldak'a yerleştiklerini belirtti.

Belarus ve Türk kültürünün farklı olduğuna dikkati çeken Uludüz, şunları söyledi:

"Ama ben şanslıyım ki akrabalarım ve yeni tanıştığım arkadaşlarım bana çok yardımcı oluyor. Bu kültür değişikliklerini daha kolay aşabiliyorum. Buradaki komşularımız çok iyi insanlar. Sıklıkla görüşüyoruz. Kafeteryaya, pikniğe ve birbirimize misafirliğe gidiyoruz. 'Çay demledik, gelin' deyince arkadaşlarımız geliyor. Bu çok güzel bir özellik. Memleketimde komşu ve akrabalar arasında böyle bir ilişki yok. Burada o kültüre çok iyi alıştım. Türkiye'de insanlar güler yüzlü ve samimiler. Mesela her bayramda toplanıyorlar, eğleniyorlar ve birlikte güzel vakit geçiriyorlar. Yabancı birini gördüklerinde iyi davranıyorlar ve yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ben de böyle değerleri olduğu için Türk insanını çok seviyorum."

Uludüz, Belarus ve Avrupa'da insanların birbirlerine daha mesafeli olduğunu anlatarak, Türklerden yeni şeyler öğrendiğini vurguladı.

"Eşim Türk insanının davranışlarından memnun"

Özgür Uludüz ilk başlarda eşi ve ailesinin Türklere karşı ön yargılı olduğunu, birbirlerini tanıdıkça bu durumun ortadan kalktığını belirterek, "Türklerin cana yakın, güler yüzlü ve yardımsever olduğunu çok çabuk anladılar." dedi.

Eşinin Türk kültüründen her gün yeni bir şeyler öğrendiğini aktaran Uludüz, "Bayramlaşmaların yanı sıra akrabalarla, arkadaşlarla bir araya gelmelerimiz, komşularımızın 'çat kapı' çay içmeye gelmesi eşime çok değişik geldi. Bunlara yavaş yavaş alıştı, kendisi de rahat olmaya başladı. Çalışma yapmak için Zonguldak'ın farklı noktalarına gidiyor. Orada bir şeye ihtiyacı olduğu veya bir şey aradığı zaman insanlar ona yardımcı olmaya çalışıyor. Eşim, Türk insanının bu tarz davranışlarından dolayı çok memnun." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ