Türk bilim hayatına 4 binin üzerinde 'doktoralı' katılacak

YÖK Başkanı Saraç, doktoralı insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla 100 tematik alanda 2 bin öğrenciye yönelik ilk kez uygulanan 'YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı'ndan yararlanan öğrenci sayısının 4 bin 250'nin üzerine ?

Genel 21.10.2019 15:47:01 0
Türk bilim hayatına 4 binin üzerinde
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.10.2019 15:47

İSTANBUL (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde düzenlenen "YÖK 100/2000 Doktora Öğrenci Buluşmaları"na katıldı.

Konuşmasına "Türkiye'nin, sınır güvenliğini sağlamak, bölgeyi huzura ve istikrara kavuşturmak amacıyla yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı büyük kazanım sağladı ülkemize." sözleriyle başlayan Saraç, sınırları terörden arındırmayı ve ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin dönebileceği güvenli bölge oluşturmayı hedefleyen bu harekatın, devletin ve milletin şanlı tarihinde hak ettiği müstesna yerini alacağını vurguladı.

Saraç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu, milletin tek vücut oluşu, ordumuzun kutlu yürüyüşü ve özenle yürütülen diplomatik görüşmeler, bugünkü başarıyı getirdi. Bu süreçte, üniversitelerimizin yayınladıkları mesajlar, akademisyenlerimizin özellikle uluslararası camianın bilgilendirilmesinde oynadıkları rol, önemli. Bir ülkenin askeri gücünün iyi yetişmiş olması, ülkemizin gücüne inanan devlet kadrolarıyla desteklenmesinin önemi, Barış Pınarı Harekatı sırasında diplomatik temasların ve iletişimin oynadığı rolle bir kez daha anlaşılmıştır. YÖK olarak üniversitelerimizin ilgili alanlarda donanımlı kadrolar yetiştirebilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 100/2000 programında yer alan uluslararası güvenlik ve terör, iletişim çalışmaları, göç ve siyasal coğrafya alanları, bu hassasiyetimizin yansımasıdır."

Yekta Saraç, Türkiye'deki üniversitelerde 43 bin 650'si kız öğrencilerden oluşan toplam 97 bin öğrencinin doktora yaptığını bildirdi.

Burs programında 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz dönemi itibarıyla 6 kez çağrıya çıkıldığını belirten Saraç, "Bu 6'ncı çağrı dönemi sonucunda halihazırda YÖK 100/2000 kapsamında doktora yapan öğrenci sayısı 4 bin 250'nin üzerine çıktı. Bu öğrencilerimizin yüzde 65'i kız öğrencilerden oluşuyor. Programa ilişkin farkındalık ve talep günden güne artıyor ve her yeni çağrıya daha fazla üniversite başvuruyor." değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Selma Kasap

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ