Turizmcilerin yeni rotası Çıldır Gölü

Türkiye’nin En Önemli Turizm Merkezlerinden Birisi Olan Kars, Yerli, Ve Yabancı Turistlerden Yoğun İlgi Görüyor. Kars’a Gelenler Soluğu Yüzeyi Buz Tutan Çildir Gölü’nde Alıyor.

Genel 21.02.2020 10:39:15 0
Turizmcilerin yeni rotası Çıldır Gölü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.02.2020 10:39

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Kars, yerli, ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Kars’a gelenler soluğu yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü’nde alıyor.

Deniz seviyesinden 1950 metre yükseklikteki 123 kilometrelik alana sahip Çıldır Gölü’nün buz tutan yüzeyinde atlı kızak keyfi yaşamak isteyen vatandaşların ilk uğrak yeri Arpaçay’a bağlı Taşbaşı köyünde bulunan Yunus’un Yeri oluyor. Yunus’un Yeri’ne gelen vatandaşları burada buz üzerinde kurulan kıl çadırı önünde yakılan soba ve üzerinde kaynayan kuşburnu çayı ile Dural Taşdemir karşılıyor.

Buz tutan göl üzerinde köylü gençlerin Kars turizmine katkı sağlamak adına kurdukları kıl çaldıra gelen vatandaşlara kuşburnu ve çay ikram ediliyor. Ardından vatandaşlar göl üzerinde hazır bekleyen atlı kızak ve kar motorlarıyla buz üzerinde gezdirilerek, vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatılıyor.

Çıldır Gölü’nün başlangıç noktası olan Arpaçay’a bağlı Taşbaşı köyünde vatandaşları ağırlayan köylü gençler, bir taraftan kent turizmine katkı sunarken, diğer taraftan da aile bütçelerine az da olsa katkı sağlıyor. Vatandaşları buz üzerinde atlı kızakla gezdiren köylü gençler, Kars’ın tanıtımına bir nebze de olsa destek veriyor.

“Kuzey ülkelerine gidilmesine gerek yok, Kars’a gelsinler”

Kars’a İstanbul’dan geldiğini ifade eden Gökhan Elüstün, “Daha önceden gelmediğime pişmanın açıkçası, Türkiye’de kesinlikle gezilmesi, görülmesi gereken önemli yerlerden bir tanesi, buradan kalkıp ta kuzey ülkelerine gidileceğine ilk önce Kars’a gelinmesi gerekiyor. Çıldır Gölü’ne, arkadaşlar çok misafirperver, her şey çok güzel. Kızak gezisi çok güzeldi. Motora bindik, balık tuttuk, zaten buzun üzerinde yürümek çok güzel bir his, herkese tavsiye ederim” dedi.

“Hiç kimse Kars’a gelmeden ölmemeli”

Çıldır Gölü üzerine unutulmaz bir gün geçirdiklerine dikkat çeken Merve Tanka, “Kars’a üçüncü gelişim ama Çıldır’a ilk kez geliyorum ve bu etkinlikleri yapıyorum. Bizi önce sıcak bir kuşburnu karşıladı. Sonra kızakla gezinti yaptık. Ardından atlara bindik. Atlı kızaklara bindik. Çok keyifli bir yolculuktu. Tamamen bir turizm cenneti diyebilirim. Gerçekten kuzeye gitmeye hiç gerek yok. Hem soğuğu, hem karı, hem böyle bir yeri keşfetmek bence mükemmeldi. Herkesi buraya gelmesi için teşvik ediyorum. Üstelik çok sıcak kanlı insanlar buradakiler, Kars’ın halkını da çok sevdim. Hiç kimse bence buraya gelmeden ölmemeli diyorum” diye konuştu.

Taşbaşı köyü Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak gezen vatandaşlar daha sonra sırasıyla Dünya Miras Listesi’nde yerini alan Ani Ören Yeri ve Kars’ın tarihi mekanlarını geziyor. Vatandaşlar daha sonra Doğu Ekspersi veya tur operatörleri aracılığıyla Kars’ta ayrılıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ