Tunceli’de Turizm çalıştayı

Tunceli’de Devletin Şefkatini Ve Güzel Yüzünü Başta Herkese Göstermeye Çaliştiklarini Belirten Vali Tuncay Sonel, “ O Kalan Dağdakilere Diyoruz Ki Gelin Teslim Olun, Devletimizin Şefkatine Ve Merhametine Güvenin. Yoksa Hepinizi Tek Tek E

Genel 8.11.2019 12:53:55 0
Tunceli’de Turizm çalıştayı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.11.2019 12:53

Huzur, tatil ve spor şehri olarak anılmaya başlanan Tunceli’de turizm çalıştayı düzenlendi.

Tunceli’de, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) tarafından turizm çalıştayı düzenledi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen çalıştıyda kentteki turizm potansiyeli değerlendirdi. Çalıştaya, Vali Tuncay Sonel, TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ilçe belediye başkanları, yerel acenteler ve kurum müdürleri katıldı.

Tunceli’de 4 mevsim doğa ve su sporları yapıldığını belirten Vali Tuncay Sonel, “ Organik ürünleri, balı, dutu ve misafirperver insanları ile gizemli bir yerdir Tunceli. Çünkü terörden daha birkaç yıl öncesine kadar Kovancılar ve Pülümür yolunda şehitler veriliyordu. Yollar kesiliyordu. O alçak ve hain teröristler hesap soruyordu. 600’lerde olan terörist sayısı kahraman güvenlik güçlerimizin gayretleri ile 40’lara düştü. Ya onlarda teslim olacak yada onlarda tek tek etkisi hale getirilecek. Çünkü bu şehre huzur lazım. Huzur olduğu zaman konaklayan turist sayımız 8 binlerden 160 binlere çıkıyor. Komşu illerden ve yurt dışından turistler geliyor. Ovacık gözleri var. Şuan orası içler açısı ve beton. Munzur’un ruhuna ve suyuna yakışmıyor. Bizim için Munzur çok önemli. Yöremiz, ülkemiz ve dünya için çok önemli. Orası yapılacak çalışmalar ile harika bir hale gelecek. Diyorlar ki ‘Valim Munzur’umuza dokunma’. Biz Munzur’a dokunmuyoruz. Baraj yapılacaktı hayır dedik. Şuan rafting şampiyonası yapıldı. Munzur’u ruhuna uygun hale getirilecek. Proje doğaya harika uygun bir projedir. Kimse kusura bakmasın biz Munzur’ a sahip çıkıyoruz. Munzur’da birkaç yıl öncesine kadar rafting yapan sayısı 250 civarındayken bu yıl 10 bin rafting yapan vatandaşımız var. Bu resmi kayıttır” dedi.

Devletin yapmış olduğu yatırımları saymadığını çünkü buna sürenin yetmeyeceğini dile getiren Vali Sonel, “Kapımız her zaman açık. Devletimizin ve kurumlarımızın kapısı açık. Biz Tunceli’de hem bu konularda hem de devletimizin şefkatini ve güzel yüzünü başta engellilerimize, şehit ailelerimize, yaşlılarımıza, esnafımıza göstermeğe çalışıyoruz. O kalan dağdakilere diyoruz ki gelin teslim olun devletimizin şefkatine ve merhametine güvenin yoksa hepinizi tek tek etkisiz hale getireceğiz. Çünkü bu memleket huzuru hak ediyor. 22 tane 24 metre yüksekliğinde yaşam alanları olan güvenlik kuleleri yapıldı. Daha üç yıl önce şehit verdiğimiz Polat binbaşımızın Dağyolu tarafına, Pülümür Erzincan yolu güzergâhına, Ovacık, Hozat ve Ali boğazı tarafına kulelerimiz yapıldı. Kahraman JÖH’lerimiz 24 saat esaslı etrafa bakıyor. Şuan kesintisiz olarak yollarımız açık. İnşallah huzur bu kalan temizlendikten sonra birkaç yıl içerisinde yaşam alanlı kuleler inşallah kule otel olur. Dağ keçisi ve kuş gözlem evi olur” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ