Tunceli’de gerçeği aratmayan çığda arama kurtarma tatbikatı

Tunceli AFAD İl Müdürlüğü başkanlığında çığda arama kurtarma, acil durum barınakları ve gece intikali eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitimlerin sonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.

Genel 11.03.2022 09:33:31 0
Tunceli’de gerçeği aratmayan çığda arama kurtarma tatbikatı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.03.2022 09:33

Tunceli AFAD İl Müdürlüğü başkanlığında çığda arama kurtarma, acil durum barınakları ve gece intikali eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitimlerin sonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde bulunan kayak tesisinde Tunceli AFAD Doğada Arama Kurtarma (DAK) personelleri tarafından Elazığ AFAD, Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) ve gönüllülerin katılımıyla açık arazide kamplı çığda arama kurtarma, acil durum barınakları ve gece intikali eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitimlerin sonunda gerçekleştirilen çığda arama kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

DAK eğitmenlerinden Özgür Aydoğdu, “Afet Acil Durum Başkanlığı Eğitim Daire Şube tarafından koordine edilen ve Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından da eğitimleri yürütülen doğada arama kurtarma personeli tarafından beş günlük eğitim verildi. Eğitimlerde arama kurtarma, acil durum barınakları, karda intikaller, çığ bölgelerinde doğru davranış hareketleri ve kurtarma teknikleri konuların bilgiler verildi. Yine aynı zamanda gece intikaller oryantrik eğitimlerini beşinci günün sonunda tamamladık” dedi.

Eğitimlerin ardından gerçekleştirilen tatbikata da değinen Aydoğdu, “Beşinci günün akabinde de bir çığ tatbikatı yaptık. Başarılı bir şekilde olay bölgesine intikal edildi. Ekiplerimiz gerekli müdahalelerini gerçekleştirdi. Sonra da kurtarma faaliyetlerine başladı. Kazasız belasız eğitimlerimizi bitirdik. Eğitim şartları gayet iyiydi. Hava hem yağışlıydı hem tipi varda ve intikaller bu konuda aslına uygun oldu” diye konuştu.

MUDAK Dernek Başkanı Mehmet Bidav ise “Tunceli, çığın en yoğun yaşandığı illerden biri. Çığ bizim için burada çok önemli tehlike arz ediyor. Özellikle karın çok yağdığı dönemlerde. Çığda önleme ve müdahale eğitimleri için AFAD Acil Durum Başkanlığı’na Tunceli AFAD Müdürlüğü’ne, buradaki ekibine çok teşekkür ediyoruz. Beş günlük eğitim aldık. Bu eğitimlerde bayağı yetkinlik kazandığımızı düşünüyorum. Yaklaşık 25 arkadaşla buraya geldik. Bu bizim için çok önemli bir eğitim oldu” şeklinde konuştu.

AFAD Gönüllüsü Naciye Turan da, “Biz beş günlük gece gündüz bir eğitime tabi tutulduk. Eğitim çok disiplinliydi. Çok verimli bir eğitim oldu. Hayatımızda bundan sonra artık öncekinden farklı devam edeceğiz. Hem kişi olarak hem de topluma fayda açısından kendimi çok daha bilinçlenmiş hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ