Tunceli eski ismi Dersim’e döndü

Tunceli Belediye Meclisi, belediyede bulunan tabelalarda "Tunceli" ibaresinin "Dersim" olarak değiştirilmesi kararını aldı. Tunceli Belediye Meclisi, Türkiye Komünist Partisi’nden aday olarak seçilen ve "Komünist Başk

Genel 22.05.2019 17:26:00 0
Tunceli eski ismi Dersim’e döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.05.2019 17:26

Tunceli Belediye Meclisi, belediyede bulunan tabelalarda "Tunceli" ibaresinin "Dersim" olarak değiştirilmesi kararını aldı.

Tunceli Belediye Meclisi, Türkiye Komünist Partisi’nden aday olarak seçilen ve "Komünist Başkan" olarak bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu başkanlığında yapılan olağan ve olağanüstü toplantılarda kararlar aldı. Meclis toplantısında, belediye hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı "Tunceli" ibaresinin kentin kültürü, tarihi ve inanç biçimini temsil etmediği gerekçesiyle değiştirilerek yerine "Dersim" ibaresinin yazılması oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısında işlemlerin Türkçe’nin yanı sıra Zazaca ve Kürtçe olarak da yürütülmesi de oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Bugün gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında kayyım döneminde Kızılay Derneği ile İlim Yayma Cemiyetine yapılan tahsisin Sayıştay’ın yerleşik içtihatları, kamu yararı ve belediyenin ihtiyaçları doğrultusunda iptali oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği tarafından kurulan cemevinin elektrik fatura bedelinin belediye bütçesinden ödenmesine ilişkin 2018 yılında alınan meclis kararının iptal edilmesi yönündeki önerge ise oy çokluğu ile reddedildi.

Meclis toplantısında 2019 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) Başkanlığına devri yapılan 2 adet gondolun belediye tarafından satın alındığı ve demirbaşa kaydedildiği belirtilerek, belediye mallarının korunması ve belediye tasarrufundaki kullanılması gerekliliği nedeniyle tahsisin yapıldığı Meclis kararı oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında son olarak Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin 25-28 Temmuz tarihleri arasında yapılması ve festival hazırlık çalışmaları kapsamında encümene yetki verilmesi kabul edildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ