TÜBİTAK Proje Yarışmasında Türkiye birincisi olan öğrenciler ödüllendirildi

Erzincan Valisi Mehmet Makas, TÜBİTAK Proje Yarışmasında “Piezo Jeneratör İle Enerji Hasadı' isimli projeleri ile fizik kategorisinde Türkiye birincisi olan öğrencileri ödüllendirdi.

Genel 9.12.2020 07:55:32 0
TÜBİTAK Proje Yarışmasında Türkiye birincisi olan öğrenciler ödüllendirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.12.2020 07:55

Erzincan Valisi Mehmet Makas, TÜBİTAK Proje Yarışmasında “Piezo Jeneratör İle Enerji Hasadı" isimli projeleri ile fizik kategorisinde Türkiye birincisi olan öğrencileri ödüllendirdi.

Bu yıl 14’ncüsü düzenlenen TÜBİTAK Ortaokullar Arası Proje Yarışmasında Erzincan’dan Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulu öğrencileri Hüseyin Mutlu ve Saygın Can Uslu Fen Bilimleri Öğretmenleri Hamza Albayrak’ın önderliğinden geliştirmiş oldukları "Piezo Jeneratör İle Enerji Hasadı" isimli projeleri ile fizik kategorisinde Türkiye birinciliği kazandı.

Titreşime bağlı olarak çalışan 3 piezo levha, yay düzenekleri ve asimetrik bir çubuk bulunuyor. Asimetrik çubuk en ufak bir titreşimde dahi sallanarak piezo levhaya kalp masajına benzer bir baskıyı sürekli bir şekilde uygulayabiliyor. Proje kapsamında üretilen jeneratör ile deniz, göl gibi su sistemlerinde kıyıya bağlı kalmadan elektrik üretilebilmekte.

Vali Mehmet Makas, toplam 16 bin 512 proje arasından birinciliği elde eden öğrencileri ve danışman öğretmenlerini tebrik ederek hediye verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında; İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, danışman öğretmen Hamza Albayrak, öğrenciler, Hüseyin Mutlu ve Saygın Can Uslu ile bir araya gelen Vali Makas, TÜBİTAK Ortaokullar Arası Proje Yarışmasında Erzincan’ı temsil eden Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve idarecilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’den Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarına yönelik brifing alan Vali Mehmet Makas, brifingin ardından kurum çalışanlarını da ziyaret ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ