TSKB ve KfW iş birliklerinin 50'nci yılını kutladı

- TSKB Genel Müdürü Suat İnce: - 'Yenilikçi çözümler üreterek bu iş birliğimizin devam edeceği ve gelişeceğine olan inancım tamdır'

Genel 10.10.2019 12:25:41 0
TSKB ve KfW iş birliklerinin 50
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.10.2019 12:25

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Alman Kalkınma Bankası (KfW), yarım asırdır devam eden iş birliklerini İstanbul’da kutladı.

TSKB ile KfW, 50 yıldır devam eden iş birliklerini düzenledikleri etkinlikle kutladı. TSKB’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, TSKB Genel Müdürü Suat İnce, KfW’nin Asya ve Avrupa’dan Sorumlu Yönetim Komitesi Üyesi Stephan Opitz ve Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel’in yanı sıra her iki bankanın üst düzey yöneticileri ve reel sektör temsilcileri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Suat İnce, TSKB ve KfW’nin ortak misyon ve hedeflerle hareket eden iki finans kuruluşu olduğu belirterek, "Türkiye’nin planlı kalkınma döneminde kurulan TSKB, ülke ekonomisinin gelişimi için önemli çalışmalar gerçekleştiren, sürdürülebilir ve katılımcı bankacılık alanında öncü bir olmuş bir kuruluş olarak KfW ile benzer bir tarihe sahip. Bu ortak amaç ve misyon ise uzun yıllara dayanan güçlü iş ortaklığımızın en önemli şifresi. Yenilikçi çözümler üreterek bu iş birliğimizin devam edeceği ve gelişeceğine olan inancım tamdır." ifadelerini kullandı.

KfW’nin Asya ve Avrupa’dan Sorumlu Yönetim Komitesi Üyesi Stephan Opitz ise geçen 50 yılda böyle verimli ve önemli bir ortaklık geliştirmiş olmaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Öte yandan açıklamaya göre, 1969 yılında iki ülke arasında imzalanan anlaşmanın ardından, TSKB ile KfW ilk kredi sözleşmesini hayata geçirdi. Aradan geçen 50 yılda her iki banka Türk ekonomisinin gelişimine katkıda bulunan pek çok proje için kaynak sağlayarak ülkenin sürdürülebilir kalkınma yolculuğunda önemli roller üstlendi.

Sürdürülebilir yatırım projeleri alanında birçok yatırımı finanse eden TSKB ve KfW, çalışan değişimi ve teknik danışmanlık programları kapsamında da iş birliklerinde bulundu.

Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kulübü (IDFC) ve D20 Uzun-Vadeli Yatırımcılar Kulübü (D20 LTIC) gibi uluslararası finansal platformlarda sürdürülebilir finansmanı desteklemek üzere bir arada yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ