TSK ve Azerbaycan Ordusu’ndan gövde gösterisi

Kış-2021 Türkiye-Azerbaycan Birleşik Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı, 1 Şubat tarihinde Kars’ta icra edilmeye başlandı. Tatbikat kapsamında, yerli ve milli Metal Mayın Dedektörü “Ozan” ilk kez kullanılırken, ATAK helikopterle

Genel 10.02.2021 14:37:34 0
TSK ve Azerbaycan Ordusu’ndan gövde gösterisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.02.2021 14:37

Kış-2021 Türkiye-Azerbaycan Birleşik Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı, 1 Şubat tarihinde Kars’ta icra edilmeye başlandı. Tatbikat kapsamında, yerli ve milli Metal Mayın Dedektörü “Ozan” ilk kez kullanılırken, ATAK helikopterleri belirlenen hedefleri tam isabetle vurdu.

Kış-2021 Tatbikatı, 1-12 Şubat 2021 tarihleri arasında 9’uncu Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Kars’ta bulunan Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat alanında gerçekleştiriliyor.

Kış-2021 Tatbikatı ile birleşik ve müşterek harekatın gerçekleştirilmesi konusunda iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, birliklerin derin kar ve şiddetli soğuklarda atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetlerini denemek, muharebe sahasını tüm boyutlarıyla canlandırarak ateş ve manevranın senkronizasyonunu geliştirmek, kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe, ikmal ve bakım faaliyetlerinde eğitim seviyesini geliştirmek ve beka kabiliyetlerini artırmak ile komuta-kontrol sistemlerinin kış şartlarında iletilmesini sağlamak amaçlanıyor.

Tatbikatta bin 268 asker görev alıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son yıllardaki “en kapsamlı kış tatbikatı” olarak nitelendirdiği tatbikatta Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri de yer alıyor. Tatbikat kapsamında, Kış-2021 Tatbikatı’na katılan bin 268 asker, hava hücum harekatı, tank hendeğinden ve mayın tarlasından geçiş, ateş desteği, havadan ikmal faaliyeti, yaralı tahliye (Havadan helikopter, karadan zırhlı ambulans ve kar üstü araçla) gibi faaliyetleri gerçekleştirdi. Ayrıca, envantere yeni giren silah ve sistemlerin etkin olarak kullanıldığı tatbikatta, 190 farklı cinste araç, değişik tür ve çapta 218 silah kullanıldı.

Atak Helikopterleri hedefleri vurdu

Tatbikatta belirlenen senaryo çerçevesinde, İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) meskun mahalde tespit ettiği düşman unsurlarını etkisiz hale getirmek için genel maksat helikopterleriyle belirlenen bölgeye Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı personel sevk edildi. Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı unsurlar, hedefe taarruz gerçekleştirip bölgeyi tahliye ederken, kara unsurlarına hava desteği sağlayan yerli ve milli taarruz helikopterleri ATAK’lar düşmana ait olduğu belirlenen hedefleri vurdu. Daha sonra bölgeye taarruz gerçekleştiren unsurların tahliyesi tekrardan genel maksat helikopteriyle sağlandı.

Ayrıca tatbikat alanında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı komandolar, komando yemini ettikten sonra tatbikat kapsamında kullanılan silah, dedektör gibi cihazlar tanıtıldı.

“Ozan” Metal Mayın Dedektörü ilk kez kullanıldı

Tatbikatta, projesi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan, bir buçuk kilogram ağırlığına ve 35 santimetre uzunluğa sahip Metal Mayın Dedektörü “Ozan” da ilk kez kullanıldı.

Öte yandan, iki yılda bir yapılan tatbikat, 1-12 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilirken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Seçkin Gözlemci Günü’ne katılacak.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ