TRT, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla 'Tek Ses Tek Yürek' yayını yapacak

TRT, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla 1921'e atıfla bugün saat 19.21'de 'Tek Ses Tek Yürek' yayını yapacak.

Genel 12.03.2021 13:50:54 0
TRT, İstiklal Marşı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.03.2021 13:50

TRT'den yapılan açıklamaya göre, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin, milli birlik ve beraberliğinin simgesi İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümünde çok özel içerikler izleyici ve dinleyiciyle buluşturulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2021 yılını "Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı" olarak ilan etmesiyle birlikte bugüne özel içerikler hazırlayan TRT, saat 19.21'de 12 Mart'a özel hazırlanan İstiklal Marşı klibini televizyon ve radyo kanallarında eş zamanlı olarak yayınlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı" programı da bu akşam saat 21.30'da TRT Avaz'da, 23.45'te TRT 1'de ekrana gelecek.

Sunuculuğunu Mustafa Cihat Kılıç'ın yaptığı programda, Bahadır Yenişehirlioğlu, Dursun Ali Erzincanlı, İbrahim Sadri, Esat Kabaklı, Ahmet Yenilmez, Bülent İnal, Mustafa Kurt ve Uğur Işılak, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini seslendirecek. Şiir dinletilerine Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Modern Folk Müziği Topluluğu ses ve saz sanatçıları eşlik edecek.

Akif'in bestelenen şiirleri seslendirilecek

TRT Müzik kanalında bu akşam 19.15’te yayınlanacak "İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yıl Dönümü" programında ise Sadettin Kaynak, Amir Ateş, Selahattin Pınar, Şerif İçli tarafından bestelenmiş Mehmet Akif Ersoy şiirleri TRT Radyo sanatçıları tarafından seslendirilecek.

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde çocuklar için de özel içerikler hazırlandı. TRT Çocuk kanalında bu özel gün için büyük bir hassasiyetle hazırlanan Rafadan Tayfa'nın özel bölümü saat 10.40, 15.30 ve 18.55'te TRT Çocuk'ta ekranlara gelecek. Rafadan Tayfa ile tarihe ışık tutacak TRT Çocuk, kültürel ve tarihsel değerleri, gelecek nesillere aktarmayı sürdürüyor. Ayrıca kanal, bugüne özel hazırlanan Elif karakterinin işaret diliyle okuduğu İstiklal Marşı klibini de ekranlarında yayınlayacak.

TRT EBA Lise kanalında ise saat 12.30 ve 20.00'de Mehmet Akif Ersoy'un hayatının konu edildiği bir program yayınlanacak.

Furkan Çalışkan, Aykut Ertuğrul ve Erkan Şimşek’in birlikte hazırlayıp sundukları TRT 2'nin sevilen programı "Kelimeler ve Şeyler"de bugün saat 10.00'da, İstiklal Marşı'nın kabul edildiği 12 Mart 1921 tarihi üzerinden Mehmet Akif Ersoy anılacak. Kanalın "Hayat Sanat" programından Doç. Dr. Mehmet Samsakçı'nın "İstiklal Marşı'nın Kabulü" ile ilgili özel söyleşisi de izleyiciyle buluşacak.

TRT Belgesel'de bugün saat 17.25'te ekrana gelecek "Akif" adlı belgeselde ise İstiklal Marşı'nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy'un çocukluk yılları ile hayatından kesitlere yer verilecek.

TRT Radyo 1 ile bölgesel radyolarda ise gün boyunca özel konukların katılımıyla gerçekleştirilecek yayınlarla İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anılacak.

TRT Haber'de ise gün boyunca uzman isimlerin katılacağı canlı yayınlarla Mehmet Akif Ersoy ile İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü konuşulacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ