Trenle yüzlerce kişi nostaljik yolculuk yaptı

Genel 21.04.2018 20:59:39 0
Trenle yüzlerce kişi nostaljik yolculuk yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.04.2018 20:59
Elazığ’da yüzlerce kili nostaljik tren yolculuğu yaprak, tarihiyle bilinen Palu ilçesini gezdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Elazığ Valiliği himayesinde, Palu Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde Elazığ Belediyesi, Palu Kültür ve Dayanışma Derneği desteğiyle Harput ve Palu’ya dikkatleri çekmek için Harput-Palu Kültür yolu Nostaljik Tren yolculuğu etkinliği düzenlendi.
Yüzlerce kişinin katıldığı nostaljik tren yolculuğu Elazığ’da tren garında Mehteran eşliğinde başladı. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yolculuğa katılanları tren garından selamlayarak uğurladı. Tren yolculuğu ile Palu ilçesine gidenler Hükümet Konağı önünde açılan sanatsal ve kültürel sergiyi gezip, halay çekti. Ardından geziye katılanlar tarihi yerlerini gezdi.
Harput-Palu kültür tren yolculuğu etkinliğinin dördüncüsünü düzenlediklerini belirten Kaymakam Mehmet Öztürk, “Sizleri burada görmekten dolayı gerçekten mutluluk duyuyoruz. Palu’da meşhur bir arkadaşımız Palu’yu anlatacak şekilde bir laf söyledi. Palu’yu anlatmaya gerek yok. Zaten görüyorsunuz. Ama anlatılacak çok şey var. Bunlardan kısaca bahsetmek istiyorum. Palu tarihi ve kültürel zenginliği olan bir yer. Bundan 3 yıl önce Palu’ya geldiğiniz zaman ne gideceğiniz bir yer, ne kalacağınız bir yer nede dolaşa bileceğiniz bir mekan vardı. Palu çok kısa bir süre içerisinde hem restorasyon çalışmaları kapsamında hem de turizmin alt yapısının geliştirilmesi kapsamında uzun sürede alınabilecek mesafeyi çok kısa bir sürede aldı" dedi.
Palu’nun tarihi yönden çok güzel bir yer olduğunu dile getiren vatandaşlardan Havva Gülyüz, "Harput’u gezdim, Mardin’i gezdim hepsiyle beraber bütünleşen bir yer. İnsan yapılan etkinlikleri gördüğü zaman en azından restorasyon yapılmış. Bunlar çok güzel. Fakat ben biraz geç kalındığını düşünüyorum. Özellikle restorasyonlar konusunda. Burada ki binalara çok yazık olmuş. Köprü, kilise, camilerimiz tamamen harabeye dönmüş sonradan yapılmış. Yine de yapılmış olması çok güzel. Keşke daha önceden yapılmış olsaydı daha önce turizme kazandırılsaydı. En azından burayı herkes tanırdı. Mardin ve Harput gibi daha önceden tanınan ve turizmin etkili olduğu bir yer ola bilirdi. Ama bundan sonra yapılmış olması bile çok güzel. Suyun, köprünün olması çok güzel. Yeşillik zaten bir cennet gibi. Doğal güzelliği olarak çok güzel” diye konuştu.
Trenle yolculuk yaptıklarını belirten Yusuf Fırat ise, “İlk defa buraya geldik. Buraları gördük. Çok güzel yerler. Rağbet görmesi, Önem arz etmesi çok güzel. Buralara yatırım yapılması lazım. Turizm açısından çok önemli ve güzel yerler. Gördük, gezdik, kaleye çıktık. Çok güzeldi” diye konuştu.
Geziye yüzlerce kişinin yanı sıra AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İlçe Kaymakamı Mehmet Öztürk, Belediye Başkanı, Mehmet Sait Dağoğlu, Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fazıl Ülgen de katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ