TÖTM'den otopark iddialarına cevap

Genel 20.12.2017 16:10:22 0
TÖTM
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.12.2017 16:10
Turgut Özal Tıp Merkezinde bulunan otoparkın hasta ve hasta yakınlarının araçlarına kapatıldığı ve otoparktan sadece hastane personellerinin yararlandığı iddiaları ile ilgili olarak hastane yönetiminden açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada, hastanenin ana çıkış kapısı önündeki alanın, acil durum toplanma ve hasta tahliye alanı olarak belirlendiği, alınan bu kararın hasta ve yakınlarını mağdur etmediği ifade edilerek “Zira zaten iç içe olan personel ve ziyaretçi park alanı ayrıştırılarak, alanının 1. kat radyoloji ve poliklinikler kısmı yine hasta ve yakınlarının kullanımı için ayrılmış, sadece ziyaretçi ve başhekimlik giriş önü ise acil durumlarda daha hızlı araçların boşaltılması ve boş alan açılması amacıyla personel araçlarına ayrılmıştır” denildi.
Açıklamada, “İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezimiz, 38 branşta 64 poliklinik ile hizmet veren, bin 352 yataklı, günlük ortalama 140 cerrahi müdahalenin yapıldığı bölgenin en büyük hastanesi ve sağlıkta referans merkezidir. Hastanemize günlük ortalama 15-20 bin kişi giriş çıkış yapmaktadır. Taktir edersiniz ki, ülkemizin de içinde bulunduğu dönem göz önüne alınarak, insan sirkülasyonunun bu kadar yoğun olduğu bir kurumda bazı tedbirlerin alınması zorunluluk arz etmektedir. Bu amaçla, hastanemiz ana çıkış kapısı önündeki alan, acil durum toplanma ve hasta tahliye alanı olarak belirlenmiştir. Söz konusu alan acil durum dışında hasta ziyaretçisi ve personel tarafından otopark alanı olarak kullanılmakta iken, düzenlemeye gidilmiş, acil durum tahliye ve toplanma alanının ihtiyaç halinde daha hızlıca boşaltılması amacıyla personel tarafından kullanılmasına karar verilmiştir. Alınan bu karar ile birlikte hasta ve yakınları mağdur edilmemiştir. Zira zaten iç içe olan personel ve ziyaretçi park alanı ayrıştırılarak, alanının 1. kat radyoloji ve poliklinikler kısmı yine hasta ve yakınlarının kullanımı için ayrılmış, sadece ziyaretçi ve başhekimlik giriş önü ise acil durumlarda daha hızlı araçların boşaltılması ve boş alan açılması amacıyla personel araçlarına ayrılmıştır. Ayrıca, yapılan ilgili düzenleme Sağlıkta Kalite veya Hizmet Kalite Standartları kapsamında herhangi bir değerlendirme ölçütü veya gereklilikleri arasında yer almamaktadır. Turgut Özal Tıp Merkezimizin geliştirdiği onlarca örnek ve yenilikçi uygulamaları web sayfamızda ve diğer iletişim araçlarından paylaşılmakta ve Hizmet Kalite Standartları daha da yukarıya çıkarılmaktadır. Sonuçta, Turgut Özal Tıp Merkezi olarak, Misyonumuz: İnsanların en kaliteli sağlık hizmetine ulaşımını sağlamak ve kolaylaştırmak. Vizyonumuz: Türkiye’nin ve bölgedeki komşu ülkelerin en kaliteli sağlık hizmeti veren üniversite hastanesi olmaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu dönem ve yeni yayımlanan yasal gereksinimlerin de sonucu olarak acil durum ve afet planları gereği alınan bu kararın hasta ve hasta yakınlarımız için olduğunu tekrar belirterek kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ