“Toplumsal katkı süreçlerinin yapılandırılması çalıştayı” sona erdi

Atatürk Üniversitesinin tüm birimlerinin; toplumla, iş ve sanayi dünyasıyla, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ve ortak çalışma süreçleri içinde olmasını sağlamak amacıyla iki gün süren “Toplumsal Katkı Süreçle

Genel 6.04.2019 09:34:03 0
“Toplumsal katkı süreçlerinin yapılandırılması çalıştayı” sona erdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.04.2019 09:34

Atatürk Üniversitesinin tüm birimlerinin; toplumla, iş ve sanayi dünyasıyla, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ve ortak çalışma süreçleri içinde olmasını sağlamak amacıyla iki gün süren “Toplumsal Katkı Süreçlerinin Yapılandırılması Çalıştayı” sona erdi.

Yeni kurulan birim ve koordinatörlükler başta olmak üzere tüm organlarıyla toplumsal duyarlılık ve farkındalık, iş birliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini desteklemek amacıyla düzenlenen çalıştay iki gün boyunca devam etti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı açılışını yaptığı çalıştayın birinci gününde, üniversitelerin toplumla ve kurumlarla yakın temasta olmasının Yeni YÖK vizyonuna uygun bir çalışma biçimi olduğunu aktardı. Öncelikle kurum içi iletişimin önemine değinen Rektör Çomaklı bu çalıştayda gerçekleşecek fikir alışverişlerinin, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesine önemli ölçüde katkı sağlayacağını, yeni kurulan birimleri tanımanın ve faaliyet alanlarını belirlemenin gelecekte yapılacak çalışmalara hız kazandıracağını vurguladı.

Çalıştay ikinci gününde Atatürk Üniversitesi Konukevi-1’de devam etti. Yeni Nesil Üniversite Projesi kapsamında gerçekleştirilen Arama Konferansları tarzında başlayan çalıştay, daha sonra grup çalışmaları ve sunumların ardından sona erdi.

Çalıştayda yapılan çalışmaların bir yandan toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlaması gerektiği vurgulanırken, diğer yandan öğrencilerin toplumsal sorunlara yönelik duyarlılıklarını arttırmasının amaçlandığı ifade edildi. Çalıştayda üniversite birimlerinin ortak proje ve çalışma yapması kararlaştırılırken, grup çalışmalarından; dijitalleşme, proje ile makale yazma eğitiminin önemi, proje faaliyet alanlarının belirlenmesi gibi fikirler ortaya çıktı.

Kurum içi iletişim olmadan ulusal ve uluslararası düzeyde iletişimin sağlıklı yapılamayacağı belirtilirken, üniversitenin yönetim süreçlerinde iç ve dış paydaşların etkin katılımının sağlanması gerektiği ifade edildi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ