Topal; 'Bakanlığın politikası imam hatipleri bitirecek'

Genel 1.11.2017 11:19:30 0
Topal;
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.11.2017 11:19
Son günlerde imam hatiplerle ilgili konularla ilgili açıklamalarda bulunan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Topal, İmam hatipler üzerinde yanlış politikalar uygulandığını belirterek, “Toplumun gönlündeki imam hatibin yeri zirveden dibe doğru düşüyor” dedi. Topal, “Bu okulların İhtiyaca göre değil de imam hatip açmış olmak için açılıyor olması yanlış olduğu bilindiği halde söylenmiyor. Konu din olunca, hassas yerimiz olunca yanlış olduğunu bilsek de susuyoruz. Susmakla hem kendimize hem de inancımıza en büyük zararı veriyoruz” diye konuştu.
Topal, “Son günlerde açılan imam hatiplerin ihtiyaçtan ziyade açılmış olmak için açıldığını, okulları açan da vatandaşlar da bilmektedir. İmam hatip okullarının sayısını artırmak marifet değildir. Marifet kaliteyi artırmaktır, sevdirmektir. İmam hatiplerin prestijini artırarak önlerinde kayıt sırası oluşturmaktır. Ancak görülen o ki izlenen politika imam hatiplerden kaçışa sebep oluyor ve prestij kaybı artarak devam diyor. Başarı seviyesi düşük çocuklar imam hatip okullarında toplanıyor. Bu çocuklar gelecekte topluma dini lider olacak, bize dini öğretecek, kıyas yapacak, yorum yapacak ve fetva vereceğini belirtti. Yarım doktor candan yarım hoca dinden eder derler ya, galiba bunu yaşayacağız. Dini eğitim çocuk oyuncağı değildir, gündelik politikaların malzemesi hiç değildir” dedi.
Okulların fiziki durumuna da değinen Topal, daha sonra şunları söyledi; “Bin 500 iki bin öğrenci kapasiteli okulların imam hatibe dönüşmesiyle 7-8 kat altındaki kapasite ile hizmet vermesi israftır. İmam hatibe dönüşen okulların yükünü alan okullar ise tıka basa dolulukla eğitim vermek zorunda kalmışlardır. Bazı aileler servislerle bölge dışında ki ortaokullara öğrencilerini göndermektedirler. Bütün bunlar imam hatip politikasının eseridir ve bu politika kamuoyunda nasıl bir algı oluşturur bunu biz düşünüyoruz ama biraz da bu kararı alanlar düşünsün. Çünkü alınan bu yanlış kararlar vatandaşa eziyettir, devlete kötülüktür dinen israftır. Bu kararın neresinden tutacaksınız.
ORTAOKULLARDA İMAM HATİP SINIFLARI AÇILSIN
İhtiyaçtan fazla açılan imam hatip ortaokulları öğrenci bulamadığı için kapasitesinin çok altında hizmet vermektedir. Yakın zamanda öğrenci bulamadığı için bu okulların tek tek dönüşmesine şahit olacağız.
Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak bakanlığa bu konuda daha hassas ve gerçekçi politikalar üretmesini, arz-talep ilişkisine dikkat etmesini, sayıdan çok kaliteye önem vermesini, imam hatip ortaokulu açılacağını ortaokullarda imam hatip sınıfları açılmasını öneriyoruz. Önerimiz kabul görürse saydığımız sorunların hepsi yok olacak imam hatipler daha fazla yaygınlaşacaktır.”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ