TKDK vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, son zamanlarda bazı dolandırıcıların vatandaşları arayarak TKDK’ya sunulan projelerinin onaylandığını söyleyerek destek paralarını alabilmeleri için belli miktarlarda ücret talep ettiğini sö

Genel 25.02.2021 10:54:01 0
TKDK vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.02.2021 10:54

TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, son zamanlarda bazı dolandırıcıların vatandaşları arayarak TKDK’ya sunulan projelerinin onaylandığını söyleyerek destek paralarını alabilmeleri için belli miktarlarda ücret talep ettiğini söyledi.

Dolandırıcılar yöntemlerine her gün bir yenisini ekliyor. Bu kez Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu üzerinden vatandaşları dolandırmaya çalışan dolandırıcılar vatandaşları ayarak ‘Projeleriniz onaylandı, bunun için söyleyeceğimiz hesaba bir miktar para yatırmanız lazım’ diyerek vatandaşları tuzaklarına düşürmeye çalışıyor. Son zamanlarda sık sık vatandaşlardan bu tür ihbarlar aldıklarını ifade eden TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç ise böyle bir durumla karşılaşılması durumunda hemen polise ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Tunç, ”Dolandırıcılar vatandaşlarımızı arıyorlar vatandaşlarımıza projeniz onaylandı belli miktarda para yatırmanız halinde projelerinizi hayata geçirileceğini söylüyorlar böyle bir şey yoktur. Böyle bir telefonla böyle bir olayla karşılaştıklarını zaman direk bize başvurusunda ve daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulunsunlar. Bunların hepsi dolandırıcılar zaten bilgi almak istiyorlarsa, il koordinatörlüğünün gelip her türlü bilgiye sahip olabilirim. Bu tür olaylarda telefonları dikkate almalarını eğer böyle bir olayla karşılaştıklarını zaman direk bizlerle irtibata geçsinler” şeklinde konuştu.

Öte yandan İl Koordinatörü Murat Tunç, şuanda devam eden Ipard 2 başvuruları ile ilgili de bilgi vererek, “15 Şubat itibariyle projeleri almaya başladık, 23 Mart’a kadar sürecek. Bu süre içerisinde projeleri alacağız. Toplam bizim hibemiz 125 milyon avro bunun 45 milyon avrosu hayvancılık için 80 milyon avrosu’ da işletme tesislerimiz için kullanılmakta. Bu para vereceğimiz hibe miktarı, yatırım miktarı bunun daha çok üzerinde olacak” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ