THY turizm odaklı yurt dışı uçuşlarını artırıyor

Türk Hava Yolları, turizm odaklı yurt dışı uçuşlarını artırarak yaz sezonunda yurt dışında 26 noktadan Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum'a haftalık toplam 98 frekans sefer yapacak.

Genel 22.02.2020 09:56:03 0
THY turizm odaklı yurt dışı uçuşlarını artırıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.02.2020 09:56

İSTANBUL (AA) - THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, şirket, turizm odaklı yurt dışı uçuşlarını artırıyor.

Bayrak taşıyıcı hava yolu, bu yılın yaz sezonunda yurt dışında 26 noktadan Türkiye'nin turizm merkezleri; Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum'a haftalık toplam 98 frekans sefer gerçekleştirecek.

Türkiye'ye rekor sayıda turistin geldiği geçen yıl ülke turizmine büyük katkı sağlayan THY, 2020'de de bu katkısını artırarak sürdürecek. Buna göre direkt turizm hamlesiyle yurt dışından Türkiye'nin turizm merkezlerine düzenlenen haftalık frekans sayısı geçen yıla göre yüzde 18 artırılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 2018 yılının Ekim ayında imzaladığı "Direkt Turizm Hamlesi" protokolüne değinerek, Avrupa ve Asya'nın buluşma noktasında eşsiz güzellikleri ile unutulmaz anılar vadeden bir coğrafyaya sahip olduklarını belirtti.

Aycı, iki yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı ile başlattıkları direkt turizm hamlesinin Türkiye'nin güzelliklerini dünyanın da keşfetmesi için yeni yollar açtığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Özellikle Avrupa ve Orta Doğu'daki misafirlerimizi yalnızca birkaç saatlik direkt uçuş ile yeryüzü cenneti şehirlerimize ulaştırıyoruz. Son iki yıldır bu uçuşlarımıza olan talep giderek artıyor. Bu yeni stratejimizin katkısıyla geçen yıl ülkemiz rekor sayıda turist ağırladı. Turizm sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine sağladığımız katkıyı artırarak sürdürmeye kararlıyız. İnanıyoruz ki yeni uçuşlarımız daha fazla sayıda nitelikli turisti ve yeni rekorları beraberinde getirecek."

Antalya'ya 20 noktadan 74 sefer

Bu yaz döneminde yurt dışından Akdeniz'in turizm başkenti Antalya'ya 20 noktadan haftada 74 sefer yapılacak. Moskova'dan Antalya'ya geçen yıl, haftalık 7 sefer gerçekleştirilirken pazar araştırmaları ve talep artışı nedeniyle bu sayı 2020'de yüzde 100 artırılarak 14 sefer olarak planlandı.

Önemli bir gelişme ise Dalaman'daki uçuşlarda yaşanacak. Geçen yıl yurt dışından yalnızca Amman'dan haftada bir frekans uçuş düzenlenen Dalaman'a bu yıl 4 noktadan daha sefer yapılacak. Bayrak taşıyıcı THY, Dalaman Havalimanı'na Londra'dan 7, Moskova'dan 3, Amman ve Kiev'den de haftada 2 sefer icra edecek.

Diğer turizm noktalarına düzenlenecek yurt dışı uçuşlar; Bodrum-Milas Havalimanı'na Londra, Kuveyt ve Münih'ten haftada 4, İzmir'e ise Berlin, Münih, Düsseldorf, Hamburg ve Kuveyt'ten haftada toplam 5 sefer olarak planlandı.

Türkiye'nin eşsiz güzellikteki şehirlerini keşfetmek isteyen turistler, Orta Doğu'dan Avrupa'ya kadar geniş bir coğrafyadan gerçekleştirilecek direkt seferler ile THY konforu ve misafirperverliğiyle seyahat edecek. Bayrak taşıyıcı hava yolu, ülke ekonomisine katkısını 2020 yılında da sürdürecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ