Tarih: 05.06.2017 12:48
Tesadüfen fark edilen aile, modern serada ilk hasada başladı
Tunceli’de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelinin derme çatma serada sebzecilik yaptığını fark ettiği Yıldırım ailesine sağlanan hibe desteği ile kurulan modern serada ilk hasat başladı.
Merkeze bağlı Çimenli köyünde kendi çabasıyla derme çatma sera yaparak sebze üretmeye başlayan Kenan Yıldırım, köyde incelemelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelinin dikkatini çekti. Seracılığı modern şekilde yapması tavsiyesinde bulunulan baba Yıldırım, oğlu Tarık’ın kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında ’Genç Çiftçi Projesi’ne başvuru yapmasını sağladı. Kabul edilen projeyle, bakanlık tarafından 30 bin liralık hibe desteği alan Yıldırım ailesi, köyde 500 metrekarelik modern bir sera oluşturdu. Seraya salatalık, domates, biber ve patlıcan fidesi dikimi yapan aile, ilk ürün olan salatalık hasadını gerçekleştirdi.
Askere giden oğluna aile destek oluyor
Eşiyle birlikte günün büyük bölümünü serada geçiren Melahat Yıldırım, “İlk serayı eşim kendi çabasıyla yaptı. İlgililer gelip baktı. Oğlum desteğe yazıldı, 30 bin liralık hibe desteği verildi. Oğlum askere gidince bize devretti, biz bakıyoruz” dedi.
Çocukları için çalışmaya mecbur olduğunu belirten Yıldırım, “Üç çocuğum var. Biri askerde ikisi öğrenci. Bir tanesi üniversiteye başlayacak, taksitleri var. Kazandığımı onlara yatırıyorum. Onlar okusun ben her işi yaparım. Çalışmaktan zevk alıyorum. Bıkmıyorum. Çalışmak kadar güzel bir şey yok” diye konuştu.
Köyü bakkal dükkanına benzeten baba Kenan Yıldırım, “Bir bakkalda cevizinden üzümünden ne olursa olsun bulunduracaksın. Yoksa köyde durmuşsun hiçbir şey yapmamışsın. Buğdayı, unu paranla almışsın böyle köylülük olmaz. Biraz sende de olacak. Devlet de yardım yapıyor. Sağolsunlar il tarımdan gelip yardım ettiler” diye konuştu.
Serada tamamen organik ürünler yetiştirdiğini aktaran Yıldırım, “Sadece fideyi almış dikmişim. İlaç bir şey yok. Tezek dumanı veriyorum. Ben bu ürünleri ailemle yiyorum. Serayı daha da doğal yapacağız. İnsanlar aldıkları üründen tiksinmesinler. Bir meyveyi aldıkları zaman kokusuyla yiyebilsinler” şeklinde konuştu.
Ürettikleri ürünleri satma konusunda sıkıntı yaşamadığını anlatan Yıldırım, pazara götürüp, kilosunu 2 ile 2,5 liradan sattığını söyledi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —