Teröristlerin dağa kaçırmak istediği genç kızlar Vali Memiş'in girişimleriyle kurtarıldı

Erzurum'un Karayazı ilçesinde, 2 terörist tarafından otomobille kaçırılıp terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götürülmek istenen 2 genç kız, Erzurum Valisi Okay Memiş'in koordine ettiği operasyon ile kurtarıldı.

Genel 14.02.2020 15:57:16 0
Teröristlerin dağa kaçırmak istediği genç kızlar Vali Memiş
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.02.2020 15:57

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Karayazı ilçesinde, 2 terörist tarafından otomobille kaçırılıp terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götürülmek istenen 2 genç kız, Erzurum Valisi Okay Memiş'in koordine ettiği operasyon ile kurtarıldı.

Kentin Karayazı ilçesine bağlı Geventepe Mahallesi'ne Batman'dan gelen 2 terörist, köyde oturan N.O. (18) ile amcasının kızı D.O'yu (21) zorla alıkoyup bir otomobile bindirdi. Teröristler daha sonra genç kızları örgütün dağ kadrosuna götürmek amacıyla kaçırdı. Durumdan haberdar olan güvenlik güçleri olayı Erzurum Valisi Okay Memiş'e iletti. Vali Memiş'in genç kızların kurtarılması ve söz konusu kişilerin yakalanması için operasyon talimatı vermesiyle İl Jandarma Komutanlığı timleri, kısa sürede mahalleye hareket etti.

Bölgede gerekli güvenlik tedbirleri aldıktan sonra Memiş'in talimatı doğrultusunda operasyon yapan jandarma timleri, her iki teröristi kaçırdıkları genç kızlar ile mahallenin kırsalında yakaladı. İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen teröristler, buradaki işlemlerinin ardından Karayazı Adliyesi'ne götürüldü. Savcılıktaki ifadeleri sonrası sulh ceza hakimliğine çıkartılan ve suçlarını itiraf eden her iki terörist, tutuklanıp cezaevine konuldu. Örgütün milis yapılanmasında yer aldıkları belirtilen teröristlerin genç kızları kaçırmadan bir gün önce ilçeye gelip bir otelde konakladıkları öğrenildi.

Genç kızlar, teröristlerin elinden son anda kurtarıldı

Teröristlerin elinden son anda kurtarılan genç kızlara ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı uzman psikolog ve sosyologlarca rehabilitasyon desteği verildi. Genç kızlar daha sonra eğitimlerine devam etmeleri için Açıköğretim Lisesi'ne kaydedildi.

Vali Memiş'in çabası ve güvenlik güçlerinin başarılı operasyonu ile örgütün elinden son anda kurtarılan genç kızlar, bu olayın ardından ilçeye gidip muhtarlar ile yapılan bir toplantıya katılan Memiş ile toplantı sonrası görüştü. Genç kızlar, kendilerini kabul edip sohbet eden Memiş'e kendilerini örgütün elinden kurtardığı için teşekkür etti.

Memiş de eğitimin önemine işaret ederek genç kızlardan eğitimlerine devam etmelerini ve bir ihtiyaçları olması halinde kendilerine bilgi vermelerini istedi.

"Hiçbir çocuğumuz kendisini çaresiz hissetmesin"

Vali Okay Memiş AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün çeşitli bahaneler ile gençleri kandırarak dağa götürmek istediğini söyledi. Son yıllarda ülkede terörle ve teröristle mücadele açısından yapılan başarılı çalışmalar ile örgüte katılımın ciddi oranda azaldığını anlatan Memiş, şöyle konuştu:

"Terör örgütünün hain yüzünü gören vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi devletinin yanında yer alıyor. Terör örgütüne katılım da her geçen gün azalıyor. Güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları sayesinde terör örgütü mensupları hem eleman kaybı, hem de lojistik olarak ağır kayıplar veriyor. Genç kızlarımıza, çocuklarımıza ve gençlere yönelik terör örgütü kara propaganda da bulunuyor ama hiçbir çocuğumuz kendisini çaresiz hissetmesin. Devlet var, yüce millet var. Derdi ve tasası olanın yanındayız. Her türlü sosyal yardımı yapacak güçteyiz. Her türlü şefkat elini uzatacak durumdayız. Bize ulaşamayanlar varsa bir yolunu bulup bize ulaşsın."

"Bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecektir"

Memiş, gençlerin örgütün ağına düşmemesi için devlet olarak gerekli tedbirleri almayı sürdüreceklerini anlatarak şunları kaydetti:

"Kentimizdeki son olayda örgüt mensuplarınca kaçırılan 2 genç kızımız son anda başarılı operasyon ile kurtarıldı. Eğitimlerine devam etmeleri gereken genç kızlarımız için gerekli destek devletimizce sağlanmıştır ve sağlanmaya devam edilecektir. Dağa çıkarılmak istenen genç kızlarımıza gerçek anlamda şefkat elini uzatan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Halkımızın can, mal ve namus güvenliğini koruyoruz, onların emrindeyiz bu yapılanmalara bölgede asla fırsat veremeyeceğiz. Bu ülkede bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun kararlılığı, kahraman polisimiz ve askerimizin kararlılığı en üst düzeyde. Eksi 30 derece soğukta uyumuyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ