Terör örgütü PKK 'gerçekleşmemiş eylemleri' de üstlenerek hayatta kalmaya çalışıyor

İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK tarafından geçen yıl üstlenildiği açıklanan 1262 olay ve eylemden 829’unun hiç gerçekleşmediğinin, 403'ünün ise örgüt ile bağlantısının olmadığının tespit edildiğini açıkladı.

Genel 4.01.2021 19:00:55 0
Terör örgütü PKK
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.01.2021 19:00

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, operasyonlarla köşeye sıkışan ve örgüte katılım sayısı yıldan yıla düşen terör örgütü PKK, paravan olarak kullandığı örgüte müzahir gruplar üzerinden, "gerçekleşmemiş eylemleri" de sahiplendi.

Bu yolla varlığını sürdürmeye çalışan örgüt, 1 Ocak-31 Aralık 2020 arasında ülke genelinde yaşandığı iddia edilen 1262 olay ve eylemi, terör örgütüyle iltisaklı yayın yapan internet siteleri üzerinden, "Ateşin çocukları", "Halkların Birleşik Devrim Harekatı (HBDH)", "Sakine Cansız intikam birimi", "Ronahi Boton intikam birimi", "YPS intikam birlikleri" isimleriyle üstlendi.

Bölücü terör örgütü, 632 ev, fabrika, iş yeri, depo, AVM, okul, tarla, orman yangını, 487 otobüs, metrobüs, iş makinesi, yat ve trafo yangını ile havai fişek atma, slogan yazma, pankart asma ve 143 güvenlik güçlerine yönelik saldırı olay ve eylemini sahiplendi.

Güvenlik güçlerinin ayrıntılı incelemelerinde, terör örgütünün üstlendiğini açıkladığı söz konusu eylem ve olaylardan 829'unun hiç gerçekleşmediği, meydana gelen 403 olayın terör örgütü ile bağlantısının bulunmadığı, 25'inin terör örgütü ve sempatizanları tarafından düzenlendiği, 5'inin ise örgüt bağlantısının sürdüğü tespit edildi.

Eylemlere karışan ve PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüten 49 şüpheliden 47’si gözaltına alındı, bunlardan 17’si tutuklandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ