Teknoloji girişimcileri 'Derin Teknolojiler Demo Günü'nde yatırımcılarla buluştu

- Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Girişimcilik Merkezi Direktörü Dr. İsmail Arı: - 'Özyeğin Üniversitesi’nin kuruluş vizyonunda yer alan girişimciliği, hız kesmeden desteklemeye devam ediyoruz' - 'Hem ulusal hem de ulusla

Genel 3.11.2020 10:21:55 0
Teknoloji girişimcileri
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.11.2020 10:21

İSTANBUL (AA) - Teknoloji girişimcileri Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası'nın düzenlediği "Derin Teknolojiler Demo Günü"nde yatırımcılarla buluştu.

Özyeğin Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası tarafından düzenlenen "Derin Teknolojiler Demo Günü" etkinliği, teknoloji girişimcileri ve yatırımcılarını bir araya getirdi. Online olarak düzenlenen etkinlikte Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi ve Girişim Fabrikası'nın geniş destekler sunan programlarından faydalanan girişimciler farklı alanlarda geliştirdikleri yenilikçi çözümlerle sahne aldı.

Son yıllarda yatırımcıların ilgisini daha fazla çekmeye başlayan derin teknoloji (deep-tech) girişimleri, yüksek teknoloji içeren, kopyalanması zorlu ve genellikle bilimsel araştırmaya dayalı girişimler için kullanılan bir kavram. Özyeğin Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte "Biyoteknoloji, Optik Kablosuz İletişim, Fonksiyonel Gıda, Görüntü İşleme, Yapay Zeka, Quantum Haberleşme, Otonom Araçlar, Enerji, Uzay ve Havacılık” gibi derin teknoloji alanında önemli ihtiyaçlara cevap veren yeni nesil çözümler görücüye çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Girişimcilik Merkezi Direktörü Dr. İsmail Arı "Özyeğin Üniversitesi’nin kuruluş vizyonunda yer alan girişimciliği, hız kesmeden desteklemeye devam ediyoruz. Hem ulusal hem de uluslararası kurumlarla işbirliği içerisinde girişimcilerimize kuluçka ve hızlandırıcı destekleri ile üretim atölyesi ve hibe imkânları sağlamaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Vinci VC'den Yatırım Müdürü Duran Cesur ile ACT Venture Partners'tan Yönetici Ortak Gökhan Güner’in girişimcilerin sunumlarını değerlendirdiği ve yorumlarıyla katkı sağladığı organizasyon kapsamında 11 girişimci, canlı yayında projelerini ekosistem paydaşları ile paylaştı.

Yatırım ve girişimcilik ekosisteminin yoğun ilgi gösterdiği etkinliği Tarvenn, Actus Portföy, Techone VC, Inventram, Ida Capital, Galata Business Angels, Angel Effect, Collective Spark, Bosphorist Teknoloji Fonu, Vestel Ventures, Kültepe Yatırım, 212 VC, Earlybird, Teknasyon gibi yatırım ekosisteminden birçok paydaşın temsilcileri de takip etti.

Girişim Fabrikası Derin Teknolojiler Demo Sunum Günü’ne ayrıca internette veya sosyal medyada satılan sahte ürünleri yapay zeka ve görüntü işleme yöntemleri ile bulup, ayrıştırıp, bunları marka sahiplerine haber vererek marka sahiplerinin çıkarlarını korumalarına yardımcı olan Counterfake, yeni nesil optik kablosuz haberleşme teknolojileri ile kesintisiz kablosuz internet erişimi çözümleri geliştiren Hyperion, otonom deniz araçları ile tatlı su kaynaklarını ve deniz kıyısı bölgelerini daha verimli temizlemeye yönelik çözümler geliştiren IwrobotX, hidrojen tabanlı yeni nesil yakıt pili teknolojisi ile İnsansız Hava Araçları’nın kabiliyetlerinin arttırılmasına yönelik çözümler üreten Mightycell, yaraların daha hızlı iyileşmesine olanak veren ve deniz kaynaklarından elde edilen destekleyici ürünler geliştiren Tetis Biyoteknoloji, quantum teknolojileri ile yüksek güvenlikli haberleşme ve yüksek hassasiyetli görüntüleme çözümleri üreten Qubitrium, rüzgar enerjisi santrallerine yönelik yapay zeka destekli, günlük ve saatlik enerji üretim tahminleri sağlayarak regülasyonlara uyumlarına ve karlılıklarını arttırmalarına yardımcı olur AIWorkDesign, tarımsal mikrobiyoloji alanında verimlilik arttırıcı bakteri tabanlı yeni nesil çözümler sunan Şatana Biyoteknoloji, havacılık ve uzay teknolojileri alanında yeni nesil küçük boyutlu uydu fırlatıcı çözümler geliştiren Novart, İnternet servis sağlayıcılarının kablosuz ağ bağlantılarına yönelik problemleri tespit edip, teknolojik çözüm ve giderme yolları öneren QuantWifi, kolajen ve protein zengini bir fonksiyonel gıda olan paça cipsi üreten Pacha firmaları katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ