Tayvanlı bürokrat Battalgazi’ye hayran kaldı

Battalgazi’yi Gezen Tayvan Ekonomik Ankara Misyon Temsilcisi Yaser Tai-hisiang Cheng İlçeye Hayran Kaldığını Söyledi.

Genel 28.06.2019 18:03:00 0
Tayvanlı bürokrat Battalgazi’ye hayran kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.06.2019 18:03

Battalgazi’yi gezen Tayvan Ekonomik Ankara Misyon Temsilcisi Yaser Tai-hisiang Cheng ilçeye hayran kaldığını söyledi.

Tayvan Ekonomik Ankara Misyon Temsilcisi Yaser Tai-hisiang Cheng ve AK Parti 26. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Malatya programı kapsamında, Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi mekanları gezdi. İlk olarak Ulu Cami’de Cuma Namazı kılan Yaser Tai-Hsiang Cheng ve AK Parti Milletvekili Celalettin Güvenç, daha sonra Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı başta olmak üzere, Battalgazi Belediyesi Zanaatkarlar Müzesi, Arslantepe ve diğer tarihi mekanları gezdi.

Heyete tarihi mekanlar ve Battalgazi hakkında Battalgazi belediyesi görevlileri tarafından bilgiler verildi. Burada konuşan AK Parti Milletvekili Celalettin Güvenç, Malatya’nın tarihi ve kültürel anlamda zengin bir mirasa sahip olduğunu belirterek, “Anadolumuz Allah’a şükür yeryüzünde açık hava müzesi konumunda olan coğrafi bölgelerden birisidir. Böyle bir tarihi ve kültürel miras hiçbir devlete nasip olmuş değil. Coğrafyamızın her bir bölgesinde Selçuklu’nun, Osmanlı’nın, beylikler döneminin eserlerine rastlamak, daha önceki dönem Emeviler dönemine ait İslami eserlere rastlamak mümkün. Malatya’da bu anlamda zengin şehirlerimizden birisi. Biraz önce hamdolsun değerli misafirimiz, Büyükelçimizle Ulu Cami’de Cuma namazını eda ettik. O müthiş atmosferi, o manevi havayı idrak ettik, haz ettik. Ecdatla gurur duyduk. Bir kere daha bu eserleri, bu coğrafyayı, İslamlaştıran ceddimize, atalarımıza, rahmet okuduk. Kervansaraylar çok önemli bizim tarihimizde. Çünkü buralar ticaret merkezleri. Buralarda insanların o döneme göre cazibe merkezi olarak oluşturdukları yerler. Çok yönlü düşünülmüştür, çok amaçlı kullanılan yerlerdir. Bunları görmek, bu eserlerin ayakta kaldığını idrak etmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

Tayvan Ekonomik Ankara Misyon Temsilcisi Yaser Tai-hisiang Chengise, ilk kez bir Kervansaray gördüğünü ve Ulu Cami’de namaz kılmanın muhteşem olduğunu ifade ederek, “Ulu Cami ise Büyük Selçuklu döneminde yaptırılan tarihi bir cami. Orada namaz kılabilmek çok muhteşem ve Türkiye tarih konusu açısından çok zengin bir ülke. Bitmez böyle miraslar. Tekrar tebrik ediyorum. Tabii ki burada az önce Cuma Namazı’nda da dua ettik Türkiye için, Türk halkı için, Müslüman kardeşlerimiz için dua ettik. Allah kabul etsin. Tabii ki son senelerde, 100 binden fazla Tayvanlı turistler geliyor Türkiye’ye. Biz de davet ediyoruz. Tayvan’daki halklarımıza, turistlerimize ve oradaki acentelerde Malatya’yı tanısın ve turistlerin buraya yönlendirmesini, çaba göstermesini bekliyoruz. Kesinlikle Malatya’daki kayısı iri ve onun tadı bambaşkadır, çok lezzetlidir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ