TAV'ın işlettiği Batum Uluslararası Havalimanı'nın yenilenen terminali hizmete açıldı

TİFLİS (AA) - TAV Havalimanları tarafından işletilen Batum Alexsander Kartveli Uluslararası Havalimanı'nın yenilenen ve kapasitesi iki katına çıkartılan terminal binası törenle hizmete açıldı.Terminal binasının açılışı TAV Hava

Genel 25.03.2021 17:22:00 0
TAV
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.03.2021 17:22

TİFLİS (AA) - TAV Havalimanları tarafından işletilen Batum Alexsander Kartveli Uluslararası Havalimanı'nın yenilenen ve kapasitesi iki katına çıkartılan terminal binası törenle hizmete açıldı.

Terminal binasının açılışı TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili tarafından gerçekleştirildi. Açılış töreninde Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı NatiaTurnava, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, hükümet üyeleri, diplomatlar ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Törende konuşan Başbakan Garibaşvili, ülkesine yabancı yatırımların gelmeye devam etmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yarattığı ekonomik zorluklarına rağmen TAV tarafından başarılı bir projenin gerçekleştirilmesinin turizm sektörünün güçlenmesine büyük katkı sağlayacağını belirten Geribaşvili, "Batum Uluslararası Havalimanı'nın yönetici şirketi TAV Georgia, ülkemize 17 milyon ABD doları tutarında ek yatırım yaptı. Özellikle belirtmek gerekir ki bu kadar kısa sürede, salgına rağmen, yapılan böyle bir yatırım çok takdir edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Yazgan da törende yaptığı konuşmada projede iş birliği yapan tüm taraflara teşekkür ederek, Gürcistan'ın şeffaf ve ticaret yapılması için uygun bir ülke olduğunu söyledi.

Söz konusu projenin uluslararası turizmin kalkınması açısından da büyük önem taşıdığını belirten Yazgan, birçok yabancı ülkeden söz konusu havalimanın sayesinde Batum'a çok sayıda turistin geldiğini ve daha çok insanın gelmek istediğini aktardı.


- "Pandemi oldu diye dünya duracak değil"


Açılışla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Şener, Gürcistan'da 17 yıldır faaliyet gösterdiklerini, Tiflis ve Batum havalimanlarını işlettiklerini hatırlattı.

Batum havalimanını hem Türkiye hem de Gürcistan'ın kullandığını kaydeden Şener, "İsviçre'deki Cenevre havalimanın bir Fransa bir de İsviçre kapısı vardır. Batum havalimanın da bir Gürcistan kapısı var, bir Türkiye kapısı var." dedi.

TAV'ın faaliyete başladığında Batum havalimanın 4 bin yolcu kapasitesinin olduğunu, bu kapasitenin 2 yıl önce 600 bini geçtiği ve yenilenmesinden sonra artık yılda 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verebileceğini aktaran Şener, bugün gerçekleştirilen açılıştan büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Gürcistan hükümeti ile başarılı bir iş birliği yürüttüklerini, salgına rağmen bu ülkede yatırımları sürdürdüklerini dile getiren Şener, "Pandemi oldu diye dünya duracak değil. Biz halen çalışıyoruz. İnşallah aşılama süreçlerinin hızlanmasıyla birlikte dünyada havacılığın tekrar gelişeceğine ve yolcuların artacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ