Tatvan'da 'KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı' toplantısı düzenlendi

Genel 18.05.2018 09:59:49 0
Tatvan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2018 09:59
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bitlis İl Müdürlüğü ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) tarafından ilçede “KOBİ-GEL-Kobi Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı” ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
TATSO’nun konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısı kapsamında KOSGEB Bitlis İl Müdürlüğü Proje Uzmanı Kürşat Köse tarafından imalatçı firmalara yönelik sağlanan destek programı ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. KOBİ-GEL projesinin detayları ile ilgili bilgiler veren KOSGEB Uzmanı Kürşat Köse, hibe ve destek programlarının 5 ayrı sektöre yönelik olduğuna dikkat çekerek, proje teklif çağrılarına proje başvurularının KOSGEB online başvuru sistemi üzerinden 24 Nisan-22 Haziran 2018 tarihlerinde alınacağını söyledi. Destek verilen sektörler, desteklenen gider türleri ve başvuru koşullarıyla ilgili bilgiler de veren KOSGEB Uzmanı Kürşat Köse, “İşletme eğer orta düşük ve düşük teknolojili imalat sektörlerinde veya yazılım sektöründe ise; 2017 yılı verilerine göre net satış hasılatı en az 300 bin, KOBİ beyannamesine göre çalışan sayısı en az 3 olmalıdır. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektörlerindeki işletmelerde satış hasılatı ve çalışan sayısı kısıtı dikkate alınmaz. İmalat sanayi işletmelerinin faaliyet konusu ile ilgili tereddüt hasıl olduğunda, Sanayi Sicil Belgesi ibraz edilmesi ayrıca talep edilebilecektir. Tüm işletmeler için: 2017 yılında bilanço usulü defter tutulması ve 2017 kurumlar vergisi beyannamesi veya Gelir vergisi beyannamesi ibraz edilmesi zorunludur. Önerilecek proje bütçesi, işletmenin 2017 net satış hasılatını geçemez. KOBİ-GEL Programı kapsamındaki bir projesi başarısız tamamlanan ya da sonlandırılan işletmeler, başarısız tamamlama ya da sonlandırmaya ilişkin kurul kararı tarihinden itibaren 2 yıl süreyle bu program kapsamında tekrar proje başvurusu yapamaz. Henüz süreci sonuçlanmamış KOBİ-GEL projesi olanlar bu çağrı kapsamında başvuru yapamaz. Toplam destek üst limiti 1 milyon TL olup, bunun geri ödemesiz destek tutarı 300 bin TL, geri ödemeli destek tutarı ise 700 bin TL’dir. Bu anlamda bizlerde destek alabilecek sektörlerde yer alan imalatçı firmalarımızın bu desteklemelerden en üst seviyede faydalanabilmesi için elimizden gelen desteği sunacağız" dedi.
Düzenlenen toplantı soru – cevap bölümü ile sona erdi. Toplantıya TATSO Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ecvet Avcı, TATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile TATSO üyeleri katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ