Tatvan'da 'KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı' toplantısı düzenlendi

Genel 18.05.2018 09:59:49 0
Tatvan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2018 09:59
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bitlis İl Müdürlüğü ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) tarafından ilçede “KOBİ-GEL-Kobi Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı” ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
TATSO’nun konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısı kapsamında KOSGEB Bitlis İl Müdürlüğü Proje Uzmanı Kürşat Köse tarafından imalatçı firmalara yönelik sağlanan destek programı ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. KOBİ-GEL projesinin detayları ile ilgili bilgiler veren KOSGEB Uzmanı Kürşat Köse, hibe ve destek programlarının 5 ayrı sektöre yönelik olduğuna dikkat çekerek, proje teklif çağrılarına proje başvurularının KOSGEB online başvuru sistemi üzerinden 24 Nisan-22 Haziran 2018 tarihlerinde alınacağını söyledi. Destek verilen sektörler, desteklenen gider türleri ve başvuru koşullarıyla ilgili bilgiler de veren KOSGEB Uzmanı Kürşat Köse, “İşletme eğer orta düşük ve düşük teknolojili imalat sektörlerinde veya yazılım sektöründe ise; 2017 yılı verilerine göre net satış hasılatı en az 300 bin, KOBİ beyannamesine göre çalışan sayısı en az 3 olmalıdır. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektörlerindeki işletmelerde satış hasılatı ve çalışan sayısı kısıtı dikkate alınmaz. İmalat sanayi işletmelerinin faaliyet konusu ile ilgili tereddüt hasıl olduğunda, Sanayi Sicil Belgesi ibraz edilmesi ayrıca talep edilebilecektir. Tüm işletmeler için: 2017 yılında bilanço usulü defter tutulması ve 2017 kurumlar vergisi beyannamesi veya Gelir vergisi beyannamesi ibraz edilmesi zorunludur. Önerilecek proje bütçesi, işletmenin 2017 net satış hasılatını geçemez. KOBİ-GEL Programı kapsamındaki bir projesi başarısız tamamlanan ya da sonlandırılan işletmeler, başarısız tamamlama ya da sonlandırmaya ilişkin kurul kararı tarihinden itibaren 2 yıl süreyle bu program kapsamında tekrar proje başvurusu yapamaz. Henüz süreci sonuçlanmamış KOBİ-GEL projesi olanlar bu çağrı kapsamında başvuru yapamaz. Toplam destek üst limiti 1 milyon TL olup, bunun geri ödemesiz destek tutarı 300 bin TL, geri ödemeli destek tutarı ise 700 bin TL’dir. Bu anlamda bizlerde destek alabilecek sektörlerde yer alan imalatçı firmalarımızın bu desteklemelerden en üst seviyede faydalanabilmesi için elimizden gelen desteği sunacağız" dedi.
Düzenlenen toplantı soru – cevap bölümü ile sona erdi. Toplantıya TATSO Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ecvet Avcı, TATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile TATSO üyeleri katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ