Tarihi Yeşilyurt Konaklarında restorasyon sürüyor

Siyasiler Tarihi Yeşilyurt Konaklarında İncelemelerde Bulundu

Genel 5.01.2020 14:58:26 0
Tarihi Yeşilyurt Konaklarında restorasyon sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.01.2020 14:58

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, beraberinde AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı Üyeleriyle birlikte Çırmıhtı Hıroğlu Mahallesi Lezzet Caddesinde restorasyonları devam eden Tarihi Yeşilyurt Konaklarında incelemelerde bulundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Milletvekili Kahtalı ile beraberindeki heyete restorasyon çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaştı. ‘Tarihi Yeşilyurt Konaklarının Restorasyon’ projesinin bölgenin gelişimine katkı sunacağını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Örf, adet, gelenek ve görenekleriyle, doğal ve tarihi zenginlikleriyle, yöresel lezzetleriyle, misafirperver ve güzel insanlarıyla Anadolu’nun tüm renklerini içinde barındıran Yeşilyurt’umuzda ecdat yadigarı tarihi eserlerimizi günümüzden geleceğe taşınması, bir nevi kadim medeniyetimizin de geleceğe taşınması anlamına gelmektedir. Farklı güzelliklere sahip Çırmıhtı bölgemizde bulunan Tarihi Yeşilyurt Konaklarını aslına uygun olarak restore edip, farklı fonksiyonel mekanlarla iç ve dış turizme kazandırmak adına çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. Kamulaştırma işlemlerini tamamladığımız binalarımızı bahar ayıyla birlikte iç tefrişatlarını tamamlayarak hizmete sunmayı planlıyoruz. Lezzet Caddesinde bulunan binalarımızı Gastronomi Müzesi, Kent Belleği, Kültür Evi, Butik Otel, Yeşilyurt Mutfak Sanatları, Millet Kıraathanesi ve yöresel ürünlerin hem satışının hem de tanıtımın yapılacağı çok nezih yapılara dönüştürüp, buradaki sosyal yaşamı ciddi şekilde hareketlendireceğiz. Burada bulunan eski Belediye Binamızı da Tekstil Müzesine dönüştüreceğiz. Tarihi Kebir Camimizin restorasyonunu tamamladık, camimizin yan tarafında bulunan dere yatağını da ıslah çalışması ve ışıklandırmayla güzel bir görüntüye kavuşturacağız. Bu bölgemizdeki bütün restorasyon ve yenileme hizmetlerimizi bir bütün halinde değerlendiriyoruz. Gastronomi alanında da kalıcı hizmetler yapmaya özen gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ev sahipliği yaptıkları 1.Uluslararası Malatya Gastronomi ve Kültür Kongresinde akademisyenler tarafından sunulan 180 adet bildiriyi kitap haline getirip, bilimsel bir çatı altında toplayarak Malatya ve Yeşilyurt Mutfağının lezzetlerini daha geniş kesimlere ulaştırmış olacaklarına dikkat çeken Çınar, "Amacımız bölgemizdeki tüm güzellikleri iç ve dış turizme kazandırmak, ilçemizin tanıtımını yapmak ve bölgemizi geliştirmektir. Burası hizmete girdiği zaman gezginler, gurmeler, yerli ve yabancı turistlerin ilçemize çok büyük ilgi göstereceklerine inanıyorum" dedi.

Tarihi Konakların restore edilmesinin tanıtım ve gastronomi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden AK Parti Milletvekili Hakan Kahtalı ise "Malatya’mızın en eski yerleşim yerlerinden olan Çırmıhtı’da Lezzet Caddesinde üzerinde yer alan ve her biri ayrı bir değere sahip Tarihi Yeşilyurt Konaklarımızın Butik Otel, Gastronomi Müzesi, Kent Belleği, Kültür Evi, Yeşilyurt Mutfak Sanatları, Millet Kıraathanesi ve yöresel ürünlerin hem satışının hem de tanıtımın yapılacağı alanlara dönüştürülmesi buranın cazibe merkezine dönüşümünü sağlayacaktır. Tarihi Kebir Camimizin restorasyonu, eski Belediye Binasının Tekstil Müzesine çevrilmesi, buradaki tarihi konakların farklı fonksiyonel alanlarıyla hizmete sunulması, dere yatağının ıslah edilmesi bölgeye farklı bir değer kazandıracaktır. Farklı lezzetleri içerisinde barındıran Malatya ve Yeşilyurt Mutfağında ki yöresel lezzetlerin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan restorasyon ve yenileme projelerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ