Tarihi sarayda Sonbahar yoğunluğu

Tarihi Sarayda Sonbahar Yoğunluğu

Genel 28.11.2019 12:09:54 0
Tarihi sarayda Sonbahar yoğunluğu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.11.2019 12:09

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yer alan ve Türk mimari tarihinin en güzel eserlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı kış ayı öncesi ziyaretçilerini ağırlıyor.

Doğu Anadolu Bölgesinin en görkemli yapılarından İshak Paşa Sarayı, kartal yuvası görünümü, mimarisi ve tarihi özelliğiyle yılın her mevsimi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Doğubayazıt’a 8 kilometre uzaklıkta, ovaya hâkim dik bir tepe üzerinde tüm heybetiyle görenleri kendine hayran bırakan İshak Paşa Sarayı, son yıllarda bölgenin en önemli çekim merkezlerinden biri haline geldi. Bölgeye gelen birçok yerli ve yabancı turist, Lale Devri’nde inşa edilen, ülkede Topkapı’dan sonra en büyük saray olan yapıyı görme fırsatı buluyor.

"Medeniyetler Geçidi" olarak nitelendirilen tarihi bölge, İshak Paşa Sarayı’nın yanı sıra Beyazıt Camisi, Urartu Kalesi ve İslam mutasavvıfı Ahmed-i Hani’nin türbesine de ev sahipliği yapıyor. Osmanlı mimarisinin seçkin örneklerinden olan ve yapımı 99 yıl süren tarihi İshak Paşa sarayına tur şirketleri tarafından da yoğun turlar düzenleniyor. İshak Paşa Sarayı turlarından yoğunluk olduğunu belirten Tur Rehberi Mesut Tekinyer, “ Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 90 kişi ile bu turu düzenliyoruz. Sonbahar ayı olmasına rağmen vatandaşlarımız hala burayı tercih ederek gelmek istiyorlar. Son dönemin önemli eserlerinden biri olan İshak Paşa Sarayına vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, yapılan Plan Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada 2020 yılının “İshak Paşa Sarayı” yılı olmasını istemişti.Ağrılılar da sosyal medyada #2020YılıİshakPasaSarayıYılıOlsun hashtag’ı ile kampanya başlattı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ