Tarihi Çukurca Kalesi’nin zirvesine bisikletle çıktı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi, Huzur Ortamının Sağlanmasıyla Birlikte Sporcuların Cazibe Merkezi Haline Geldi.

Genel 8.07.2019 13:30:00 0
Tarihi Çukurca Kalesi’nin zirvesine bisikletle çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.07.2019 13:30

Hakkari’nin Çukurca ilçesi, huzur ortamının sağlanmasıyla birlikte sporcuların cazibe merkezi haline geldi.

Çukurca Kaymakamlığı ve belediyesi, ilçenin tanıtımı için birçok projeye ortaklaşa imza attılar. Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, Çukurca’ya 2017 yılında atandığı ilk günden beri ilçenin kalkınması ve adının sadece terör değil sanat, spor ve tarihiyle anılması için üstün bir çaba harcadıklarını söyledi. Kaymakam Ayça, “Çukurca, Türkiye’nin en ücra noktası olmasıyla birlikte bütün kurumların halkla bütünleştiği güzel ve şirin bir ilçe konumundadır. Bölgede yaşanılabilir olduğuna katkı sunmak ve kalkınması için herkes üstün bir caba harcıyor. Polis, öğretmen, doktor herkes burada yaşamaktan oldukça memnundur. Bir zamanlar terör nedeniyle yasak olan birçok yer, şu an halkın ve gençlerin hizmetine açıldı. Tarihi 400 yıllık kale evlerinin bulunduğu zirveye bugün gençlerimiz gezi turları düzenliyor. Son olarak Mehmet Sıddık Duran (22) isimli genç, ilçe tarihinde ilk defa bisikletle kalenin zirvesine tırmanarak bir ilke imza attı. Kendisini gerek bu medeni cesaretinden gerekse de genç sporculara örnek olduğu için kutluyorum” dedi.

Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar ise, ilçenin her türlü spor alanları için oldukça elverişli bir yer olduğunu belirterek, “Buradan Türkiye’deki bütün sporcuları misafir etmekten mutluluk duyacağız. M. Sıddık Duran’ı da ayrıca kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Genç sporcu M. Sıddık Duran da, hep hayali olan şeyi gerçekleştirdiğini ve bölgede dağ bisikleti için çok uygun alanların olduğunu belirtti. Duran, “Tarihi kale evlerinin zirvesi önceleri güvenlik nedeniyle yasaktı. Sonradan tekrar halkın hizmetine açıldı. Benimde hayalimdi, ilk defa bisikletle oraya çıkmak istiyordum. Bunu da başardığım için çok mutluyum. Buradan maceracı ve benim gibi dağ bisikleti tutkunlarına sesleniyorum. Gelin burada hep birlikte unutamayacağız güzel anları hep birlikte yaşayalım” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ