Tanıkların dilinden İslamofobi

Son yıllarda yaşanan İslamofobik saldırıların bilançosunu ve kurban yakınlarının olaylar hakkındaki tanıklıklarını derledik.

Genel 6.09.2020 16:52:28 0
Tanıkların dilinden İslamofobi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.09.2020 16:52

ANKARA (AA) - Son günlerde yaşanan bazı gelişmeler dünya genelinde Müslümanlara karşı artan İslamofobiyi gözler önüne seriyor.

İsveç’in Malmö kentinde İslam ve göçmen karşıtı ırkçı bir grubun cadde ortasında Kur’an-ı Kerim yakmasının ardından Norveç'in başkenti Oslo'da da İslam karşıtı aşırı sağ grup Sian’ın parlamento önünde Kur’an-ı Kerim’i yırtması İslam karşıtlığının vardığı nokta ile ilgili endişeleri arttırdı.

İsveç ve Norveç’teki Kur’an yakma-yırtma hadiselerinin hemen ardından Fransa’da Charlie Hebdo dergisi daha önce yayımladığı ve büyük olaylara yol açan Hz. Peygamber’e dair çirkin 13 karikatürü tekrar yayımladı.

Avrupa'daki aşırı sağcı partiler, iktidarda olmasa bile siyaseti etkilerken, Kasım 2019'da yayımlanan Küresel Terör Endeksinde, Batı'da yabancıları hedef alan ırkçı terörün son 5 yılda yüzde 320 artmasına dikkati çekiyor.

İsveç, Norveç, Fransa, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde art arda yaşanan ve İslamofobinin İslâm karşıtlığına, karşıtlığın da artık kronik İslâm düşmanlığına dönüştüğünün göstergesi olarak da yorumlanan bu hadiseler son yıllarda Müslümanlara karşı artan terör saldırılarının da nasıl bir iklimde gerçekleştiğini gözler önüne seriyor.

Tüm bu saldırıların son halkası olarak 2019 yılında Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 2 camiye düzenlenen silahlı saldırıda 51 kişi ölmüş, 49 kişi yaralanmıştı.

Ağustos ayında ömür boyu hapse mahkûm olan terörist Brenton Tarrant’ın duruşmalarında kurban yakınlarının tanıklıkları Müslümanların karşı karşıya olduğu ön yargı ve zorlukları gözler önüne sermişti.

AA, son yıllarda yaşanan İslamofobik saldırıların bilançosunu ve kurban yakınlarının olaylar hakkındaki tanıklıklarını derledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ