'Tam kapanma'nın ardından alışveriş merkezleri yoğun ilgi gördü

- Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü: - 'Hafta sonlarının açılması, kafe ve restoranların tam olarak faaliyete geçmesi ve eğlence alanlarının devreye girmesiyle eski günlerimize kavuşacağımıza inanıyoruz, alışveri

Genel 26.05.2021 15:03:43 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.05.2021 15:03

İSTANBUL (AA) - Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü, 17 günlük kapanmadan sonra alışveriş merkezlerinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Salgın öncesi dönemlerin yüzde 60’ları seviyesine ulaştık. Hafta sonlarının açılması, kafe ve restoranların tam olarak faaliyete geçmesi ve eğlence alanlarının devreye girmesiyle eski günlerimize kavuşacağımıza inanıyoruz. Alışveriş merkezlerini günde 5 milyon kişi ziyaret edecek." ifadelerini kullandı. ​​​​​​​

Venezia Mega Outlet'ten yapılan açıklamaya göre, salgın nedeniyle uygulanan tam kapanma sürecinin ardından alışveriş merkezleri, 17 Mayıs’ta tekrar kapılarını ziyaretçilerine açtı. 10.00-20.00 saatleri arasında ve hafta içi günlerde hizmet veren alışveriş merkezleri, ihtiyaçlarını karşılamak isteyen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Isıgöllü, 17 günlük kapanmadan sonra alışveriş merkezlerinin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Salgın öncesi dönemlerin yüzde 60’ları seviyesine ulaştıklarını aktaran Isıgöllü, "Hafta sonlarının açılması, kafe ve restoranların tam olarak faaliyete geçmesi ve eğlence alanlarının devreye girmesiyle eski günlerimize kavuşacağımıza inanıyoruz, alışveriş merkezlerini günde 5 milyon kişi ziyaret edecek.” ifadelerini kullandı.

Isıgöllü, kafe ve restoranların sadece paket servis ve al-götür hizmeti veriyor olması, hafta sonu alışveriş merkezlerinin kapalı olması ve ziyaret saatlerindeki düzenlemeler nedeniyle, tam kapasite hizmet veremeseler de halkın alışveriş merkezlerini özlemiş durumda olduğunu anlatarak, "Kısıtlamalara rağmen çok yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Özellikle ilk gün olan 17 Mayıs’ta ve ilk kısıtlamasız tatil günü olan 19 Mayıs’ta, salgın öncesi dönemlere yakın yoğunluklarda ziyaretçi ağırladık. Eskiye göre tek farkımız Kovid-19 tedbirleri alarak kontrollü bir şekilde ziyaretçi kabul ediyor olmamız. Salgın öncesi günlük ortalama 40 bin kişi ağırlıyorduk. Şimdi o dönemlerin yüzde 60’ları seviyesinde ziyaretçi ağırlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.


- “Ziyaretçi sayıları azalmış gibi görünse de cirolarda artışlar gözlemleniyor”


Isıgöllü, alışveriş merkezlerine ziyaretçilerin ihtiyaç ve alışveriş odaklı geldiklerini belirterek, market, kişisel bakım ürünleri, çocuk giyim, teknoloji ve özellikle spor giyimin ön plana çıktığını kaydetti.

Oğuz Isıgöllü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uluslararası spor markalarımız bu dönemde en çok ciro üreten mağazalar oldu. Bununla birlikte anchor tabir edilen büyük metrekareli zincir markalarımıza da ilgi yoğundu. Eski dönemlere göre ziyaretçi sayıları azalmış gibi görünse de cirolarda artışlar gözlemleniyor. Ciroların ziyaretçi adedine oranlanmasıyla hesaplanan alışveriş sepet ortalamaları da geçmiş dönemlere göre yüzde 90’lar seviyesinde artış gösteriyor.”

Ziyaretçi profilini de biraz kısıtlamaların belirlediğine dikkati çeken Isıgöllü, okul saatlerinden sonra aileler, çocuklar ve gençlerin geldiğini, akşam iş çıkış saatlerinden sonra da çalışan kesim tarafından tercih edildiklerini bildirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ