Sürücü adayları sağlık şartları yönetmeliğinde değişiklik

Dış temsilciliklere yapılacak sürücü belgesi başvurularında, başvuru sahibinin ikamet ettiği ülkeden aldığı, sürücü olmasında engel bulunmadığına dair sağlık raporu geçerli kabul edilecek.

Genel 13.06.2020 12:27:33 0
Sürücü adayları sağlık şartları yönetmeliğinde değişiklik
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.06.2020 12:27

ANKARA (AA) - Yurt dışında ikamet eden vatandaşların dış temsilciliklere yaptığı sürücü belgesi başvurularında, ikamet ettiği ülkeden aldığı, sürücü olmasında engel durum bulunmadığına dair sağlık raporu geçerli sayılacak.

Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, sürücü ve sürücü adaylarının muayeneleri, Sağlık Bakanlığına ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan muayenehane hariç özel sağlık kuruluşlarında görevli tabip veya uzman tabip tarafından bu yönetmelik hükümlerine göre yapılacak ve sağlık raporu düzenlenecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığında olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinde de kurum tarafından verilen eğitim sonrasında sürücü belgesi alacak personelin sağlık raporları kendi kurum tabipliklerince de verilebilecek.

Kişi, adına düzenlenen rapora itiraz edebilecek. Raporlara itiraz usulleri Sağlık Bakanlığınca belirlenecek.

Özel tertibatlı motorlu araç kullanılması gereken durumlar için il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak komisyonlarda ortopedi ve travmotoloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, nöroloji uzmanları ve makine mühendisi de bulunacak. İl sağlık müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulması halinde bu komisyona iç hastalıkları, ruh sağlığı hastalıkları, kulak burun boğaz uzman hekimleri ve elektrik mühendisi dahil edilebilecek.

Dış temsilcilikler tarafından alınacak sürücü belgesi başvurularında, başvuru sahibinin ikamet ettiği ülkeden aldığı, sürücü olmasında engel durum bulunmadığına dair sağlık raporu da geçerli sayılacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ