Sultansuyu Tarım İşletmesi Tayları satışa sunuldu

Genel 25.10.2017 14:25:14 0
Sultansuyu Tarım İşletmesi Tayları satışa sunuldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.10.2017 14:25
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde yetişen 11 tay, toplam 1 milyon 580 bin 000 TL’ye alıcı buldu.
Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesinde yetişen 15 baş safkan elit Arap tayı, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda açık artırma ile satışa çıkarıldı.
Yarış pistlerinin tanınan isimlerinden olan Özgünhan, Onurkaan, Berkoş, Ufukbir, Ateştopu ve Özduran gibi aygırların taylarından oluşan tamamı erken olan 2 yaşındaki 15 baş elit tay sırası ile satışa çıkarıldı. Yapılan açık artırmada Onurkaan’ın tayı Onurluefe 300 bin TL ile en yüksek fiyata alıcı buldu. Onurluefe’yi ise Özgünhan’ın tayı olan Ustaoğlu 270 bin bin TL ile takip etti. Açık artırmada Berkoş adlı aygırın tayı Süerdem ise 50 bin TL ile en düşük fiyat üzerinden alıcı buldu.
İstanbul Veli Efendi Hipodromundan yapılan ihaleye Tarım İşletmeleri Genel Müdürü (TİGEM) Mehmet Taşan, Atçılık Daire Başkanı Gürsel Gökkaya, Destek Hizmetleri Daire Başkanı ve Yüksek Komiserler Kurulu (YKK) Koordinatörü Murat Durmaz, Atçılık Daire Başkanlığı Şube Müdürü Nadi Çolakoğlu ile Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Karakeçe katıldı.
Satış öncesi bir konuşma yapan TİGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan, TİGEM’in 700 yıllık bir geçmişi ve tecrübesi ile hem damızlık hayvan ihtiyacını hem de ülkenin tohum ihtiyacını karşıladığını söyledi. Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde atçılık camiasına yüksek performansta tayların yetiştirildiğini kaydeden Taşan, “Bunlarda hala hipodromlarda koşan Gözyaşıgecesi, Altıncıhis, Boylam, Selkut, Turabi, Yeşilyalı ve Saraybosna gibi tayların kardeşlerinden oluşan 15 elit tayımız yeni sahiplerine kavuşacaklar. Yağmur bolluk ve bereket demektir, bolluk ve bereketin yağdığı bir günde bizimde ülkemizin tohumluk ihtiyacını karşılamak için ekili alanlarımız var. Hem TİGEM’e hem de çiftçilerimize bu yağışın bereket getirmesi dileğiyle satışımızın atçılık camiasına hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün Arap atçılığının sigortası olduğunu ifade eden Taşan, “Nasıl ki Osmanlı’da ordumuzun güvencesi at ve haralarsa, şu anda da Arap atçılığı yetiştiriciliğinin sigortası TİGEM’dir. Yarış sahalarında yüksek performans gösteren Arap atlarımızın tamamına yakınının geçmişine bakarsak mutlaka TİGEM orjinlidir. TİGEM olarak ıslah çalışmalarımızın yanı sıra fiziki şartlar, beslenme, barınma gibi iyileştirme çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Bu yıl yapılan açık artırmada ortalama fiyat 143 bin 636 lira olmuştur. Geçtiğimiz yıl bu fiyat 135 bin TL olmuştu. Sultansuyu Tarım İşletmesi bu yıl geçtiğimiz yıla oranla artış göstermiştir” ifadelerine yer verdi.
Aydağ isimli tayın satıştan çekildiği açık arttırmada, Özbilden, Esendağ ve Kuloğlu isimli taylara ise alıcı çıkmadı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ