Süleyman Soylu: Fransa'dan gelen iki yolcu karantinada

Yurt dışından dönen Türkler arasında bulunan iki yolcunun otobüsten indirilip götürülmesi sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki topladı.

Genel 18.03.2020 09:42:14 0
Süleyman Soylu: Fransa'dan gelen iki yolcu karantinada
Tarih: 01.01.0001 00:00

Paris’ten Türkiye’ye getirilen vatandaşlar arasındaki genç bir kadın, İstanbul Havalimanı’ndan otobüsle alınıp karantinaya gidilirken aracın durdurulması üzerine, valizi ile otobüsten indi ve üzerinde çakar bulunan özel bir araçla gitti.

Kadının, KKTC Sivil Havacılık Daire Başkanı Mustafa Sofi’nin kızı Güzide Sofi olduğu anlaşıldı.

SÜLEYMAN SOYLU: "KARANTİNA ALTINDALAR"

Sosyal medyadaki tepkiler sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açılamada, "Karantinaya götürülen yolcuları taşıyan otobüsten inen bir yolcu ve yine onun gibi Kıbrıs aktarması olan ikinci yolcu karantinaya alındı. 14 gün karantina altında kaldıktan sonra Kıbrıs'a gönderilecekler.bilgisini paylaştı.

Süleyman Soylu: Fransa'dan gelen iki yolcu karantinada

Süleyman Soylu: Fransa'dan gelen iki yolcu karantinada

ADALET BAKANI: "HUKUKİ İŞLEMLER YAPILACAK"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de konuya ilişkin, "Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez. Kanun önünde herkes eşittir. Olayın takipçisiyiz." açıklaması yaptı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, "Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması"yla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık, "karantina tedbirlerine aykırı davranılmasısuçundan soruşturma başlattı.


Anahtar Kelimeler: