Sportif yetenek taramasıyla 1 milyon 226 bin çocuk testten geçti

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 'Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı projesi Sportif Yetenek Taraması Projesi ile geçtiğimiz yıl 1 milyon 226 bin 503 çocuğun taraması yapıldı, bunlardan yaklaşık 110 bini yetenek havuzuna alındı.' de

Genel 15.02.2020 13:32:20 0
Sportif yetenek taramasıyla 1 milyon 226 bin çocuk testten geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.02.2020 13:32

ANKARA (AA) - Bakanlıktan yapılan açıklamada, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk sporunda yakalanmak istenen hedefleri ve projenin geldiği noktayı rakamlarla anlattı.

Hedeflerinin, bütün branşlarda yetenekli öğrencileri spora yönlendirmek ve ülkeyi yurt dışında başarıyla temsil edecek sporcu potansiyelini ortaya çıkarmak olduğunu aktaran Bakan Kasapoğlu, "Tesis eksikliği, elimizi kolumuzu bağlayan, önemli bir problemdi. Bu problemin ortadan kalkmasıyla, nitelik anlamında adımlar atacak imkanlara kavuştuk. Hızlı ve güçlü iş birlikleri sağlamak hususunda yeni yönetim sisteminin sağladığı avantajları da iyi değerlendirerek, Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı projesini hayata geçirdik." ifadelerini kullandı.

Spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukların bilimsel yöntemlerle tespit edilmesini amaçladıklarını kaydeden Kasapoğlu, bu çocukların üst düzey sporcu olarak yetiştirilmeleri için başlatılan proje ile olimpik sporcu havuzuna her yıl yaklaşık 4 bin sporcu ekleyerek uluslararası sportif başarıların artırılmasını istediklerini aktardı.

"110 bin çocuğumuz şu an yetenek havuzunda"

Projenin ülkenin geleceğine matuf çok önemli bir proje olduğunu, yetenekli çocukların ilkokul üçüncü sınıfta tespit edilip spora ve ilgili branşlara yönlendirildiğini, pek çok bilimsel testi de dahil ederek, çok önemli bir emeğin verildiğini belirten Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Bu çalışma çerçevesinde bizim olimpik sporcu havuzumuzu da 2023'e kadar önemli bir seviyeye çıkaracağımızı müjdelemek istiyorum. Ve bu çerçevede her yıl ortalama 1 milyon 200 bin çocuğumuzun yetenek taramasını gerçekleştiriyoruz. Bizimle iş birliği yapan Milli Eğitim Bakanlığı'mıza teşekkür ediyorum. Örneğin, geçtiğimiz yıl yetenek taraması sürecini geçen 1 milyon 226 bin 503 çocuğumuzdan yaklaşık 110 bin çocuğumuz, şu an yetenek havuzunda ilgili süreçleri yaşıyor. Onların temel hareket becerileri ve spor becerileri eğitimi sürecini tamamlamasının ardından olimpiyat hazırlık merkezlerine, sporcu eğitim merkezlerine yönlendirilmesiyle sonraki süreçteki müsabakalar, turnuvalar, şampiyonalar ve olimpiyatlar için çok önemli bir kaynağa ulaşmış olacağız. Sporcu potansiyelimizi ortaya çıkarmış olacağız, bunu çok önemsiyorum."

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda okuyan 83 ülke vatandaşı 40 bin 843 öğrencinin 816'sının sportif yetenek taramasına katılarak, temel hareket becerileri ve spor becerileri eğitimine davet edildiğini belirtti.

Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi

Bakan Kasapoğlu, çok önemsediği bir başka proje "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Yüzme sporunun gelişmesi adına ülkenin dört bir tarafına çok sayıda havuz yaptıklarını vurgulayan Kasapoğlu, "Yüzme sporu, olimpiyatlar başta olmak üzere şampiyonaların madalya deposudur. Artık yüzmede biz de olacağız. Son 18 yıla bakarsak havuz sayısında inanılmaz bir yükseliş var. 2002'de 46 olan yüzme havuzu sayısının 145'e yükselmesi her şeyi anlatıyor." ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu, göreve geldiğinde "İlk 100 günde yüz bin kişiye yüzme öğreteceğiz" iddiasıyla yola çıktıklarını ve bunu başardıklarını dile getirerek, bu zamana kadar proje kapsamında 264 bin 57 kişiye yüzme öğrettiklerini aktardı.

Bakan Kasapoğlu, bu yıl sonuna kadar 1 milyon kişiye yüzme öğretme hedefleri bulunduğunu da kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ