Sözen’den, soğuk memleketin sıcak insanlarına sahip çıkma çağrısı

Dünya Beşten Büyüktür Eğitim, Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Ziya Sözen, soğuk memleket diye ifade edilen Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki sıcak insanlara sahip çıkılması çağrısında bulundu.Ziya Sözen, Türkiye’de gü

Genel 25.02.2019 12:18:36 0
Sözen’den, soğuk memleketin sıcak insanlarına sahip çıkma çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.02.2019 12:18

Dünya Beşten Büyüktür Eğitim, Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Ziya Sözen, soğuk memleket diye ifade edilen Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki sıcak insanlara sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Ziya Sözen, Türkiye’de güneşin en güzel doğduğu, yılın altı ayı kar altında kalan, soğuk, insanlarında bütün soğuk havaya rağmen sıcak ve samimi olduğu bir ilçe olan Karlıova’nın Zaza memleketi Bingöl ilinin en çok Kürt nüfus barındıran ilçesi olduğunu söyledi. Sözen, “Kürt kökenli nüfusun yoğun olduğu, insanlarının vatan sevdalısı olduğu bir ilçe. Osmanlı Rus harbinde Bingöl ilinin işgal edilmesini canları pahasına önleyen, Rusların Bingöl’e ilerlemesini durduran ve geri püskürten yiğit insanların diyarı. Soğuk hava şartlarında Karlıova’da yaşamak gerçekten de zor. Bütün zorluklara rağmen İlçe halkı soğuğa inat ilçesini seviyor, asla basit yollara başvurarak göç etmiyor. Bu ilçenin gazi olan çalışkan Belediye Başkanı Veysi Bingöl gecesini gündüzüne katarak karla mücadelenin yanı sıra ilçe halkına hizmet etmek için çok büyük çaba harcıyor. Bu şirin ilçemizin Kulüp Başkanlığını genç bir kardeşimiz olan Nihat Karabağ’ın yaptığı TFF Bal liginde oynayan, oyuncularının büyük bölümü ilçenin gençlerinden oluşan Karlıova Yıldırım Spor diye bir takımı var. Karlıova’nın zorlu şartlarında spor yapmak gerçekten zor olmasına rağmen ilçenin futbol takımının olması gençlerin spora teşvik edilmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak durması açısından son derece önemlidir. Bu futbol takımı maddi imkanlarla boğuşan, çoğu zaman antrenman malzemesi, maçlarda giyecek forma, futbol topu dahi bulmakta zorlanan bir takım. Zaten zor iklim şartları İle mücadele veren futbol takımı antremanlarının büyük bölümünü karlı zeminlerde halı sahada yapmaktadırlar. Çok zor şartlarda deplasman maçlarına gitmektedirler. Deplasmana gitmek için takım otobüsleri olmadığından yolcu minibüsü İle gitmektedirler. En büyük destekçileri Karlıova Belediye Başkanı olan Veysi Bingöl ve Ak Parti Karlıova İlçe Başkanı İlyas Bingöl’dür” diye konuştu.

Sözen, bütün bu olumsuzluklara rağmen ahlaklı, karakterli, alın terlerini son saniyeye kadar akıtan onurlu ve centilmen oyunculardan kurulu bir takım olan Karlıova Yıldırımspor’a destek verilmesi gerektiğini belirtti. Sözen, “Aylarca cep harçlığı dahi bulamayan bu karakterli sporcular asla olumsuzlukları sorun etmeden takımları için mücadele vermektedirler. Bütün maçlarında doksan dakika boyunca kıran kırana mücadele vermektedirler. Oynadıkları takımlarla ekonomik olarak aralarında uçurum kadar fark var. İlçe gençlerinin en büyük arzuları futbol takımlarının kapanmaması ve daha üst liglere çıkması. Çünkü gençler biliyorlar ki sporun olmadığı yerde gençler terör tuzaklarına ve uyuşturucu baronlarının tuzağına kolayca düşeceklerdir. Bu takımın hayatta kalması, daha güzel yerlere gelmesi için şimdi hep beraber elimizi taşın altına koyma zamanı. Vatanı sevmek, vatansever olduğunu iddia etmek boş sloganlar, ucuz naralar atarak olmaz. Eğer biz gerçekten terörle ve uyuşturucu baronları İle mücadele etmek istiyorsak , Karlıova Yıldırımspor ve doğunun diğer takımlarına sahip çıkmamız lazım. Sorumluluk makamında olan, yardım yapa bilen herkesi ama herkesi, özellikle belediyeleri, STK’larını ve iş adamlarımızı yardım miktarının küçüklüğüne, büyüklüğüne bakmadan soğuk memleketin sıcak insanları olan Karlıova Yıldırımspor’a ayni ve nakdi yardım yapmaya davet ediyorum” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ