“Sözde ermeni soykırımı” konferansı düzenlendi

Gülhan Haliloğlu, “sözde Ermeni Soykırımı” Konferansı Verdi

Genel 26.09.2019 14:55:21 0
“Sözde ermeni soykırımı” konferansı düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.09.2019 14:55

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Gülhan Haliloğlu, sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili konferansta yaptığı açıklamada, "Cem etmeyi başarmış bir milletin çocukları ve bir medeniyetin mensuplarıyız” dedi.

Malatya Valiliğinin koordinasyonunda “Sözde Ermeni Soykırımı” ile ilgili Hekimhan İlçesi Öğretmen Evinde öğrencilerin katıldığı bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü İslam Hukuku Bilim Uzmanı Gülhan Haliloğlu, “Bizler doğuştan herkesle kardeşiz. Hilkat kardeşiyiz. Hilkat kardeşliğinin de bir hukuku olur. Bunu çok iyi biliriz. Ayrıca varoluşumuzu sürdürmek için, var olan her şeye hem muhtaç hem de minnettarız. Mahluku inkar edemeyiz, etmemişiz. Değil farklılıkları, zıtları bile cem etmeyi başarmış bir milletin çocukları ve bir medeniyetin mensuplarıyız” dedi.

Anadolu’yu ve Ortadoğu’yu “Bible Land” (İncil Ülkesi) olarak görenlerin ve sudan bahanelerle kan dökenlerin kendi siyasi ve ideolojik projelerine bir ek projede bulunduklarını vurgulayan Haliloğlu, "O da Ermeni Soykırımı Projesidir. Şahsen bu projeyi, bu proje üzerinden yapılan iftirayı tarihte vuku bulan bir iftira kampanyası olarak görüyorum. Bu çirkin, bir iftira kampanyası karşısındaki suskunluğumuz ağır başlı bir millet oluşumuzdan mütevellittir. Yüklenilmek istenilen suçu ikrar değildir. Asıl mağdur bizleriz. Ancak köklü ve büyük bir millet oluşumuz sebebiyle ne ağladık ne de sızladık” şeklinde konuştu.

Haliloğlu, bu projeye göz kırpan yerli işbirlikçilerin de olduğunu savunarak, "Diyorlar ki tarihle yüzleşelim. Yüzleşmekten korkmayalım. Korkan bu lanetli iddiayı reddedenler değil sizlersiniz. Zira bizler yüzleştikçe Türk Milletine, Türk Devletine yapılan bunca ihanete nasıl dayanmışız diye hayıflanıyoruz. İyi ki dayanmışız. Bizler Hz. Ali’nin dediği gibi evvelimizden korkarız, ahirimizden değil" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ