Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetiyle yaklaşık 70 bin kız çocuğu aile yanında desteklendi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, koruyucu ailede bakılan kız çocuğu sayısının 4 bin 277'ye, Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti ile ailesi yanında desteklenen kız çocuğu sayısının ise 70 bine yaklaştığını söyledi.

Genel 30.03.2021 12:31:46 0
Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetiyle yaklaşık 70 bin kız çocuğu aile yanında desteklendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.03.2021 12:31

ANKARA (AA) - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yazılı açıklamasında, çeşitli sebeplerle devlet koruması altında bulunan çocuklar için yürütülen hizmetlere yönelik bilgileri paylaştı.

Koruma altındaki çocukları öncelikle aile yanında desteklemeyi tercih ettiklerini aktaran Selçuk, " Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) adını verdiğimiz hizmet de çocuklarımızı aile yanında desteklemeye yöneliktir. Bugün SED ile kendi aileleri yanında 134 bini aşkın çocuğumuzu destekliyoruz. Bu hizmetimizden faydalanan yaklaşık 70 bin kız çocuğumuz var." ifadesini kullandı.

Kuruluş bakımında bulunan kız çocuğu sayısının yaklaşık 6 bin 500 olduğunu belirten Selçuk, koruyucu ailede bakılan kız çocuğu sayısının da yaklaşık 4 bin 300'e ulaştığını kaydetti.

"Okul öncesi eğitim oranı hızlı bir artış eğiliminde"

Bakanlık olarak, her zaman kız çocuklarının potansiyellerini ortaya çıkaracak projelere ve faaliyetlere öncelik verdiklerini vurgulayan Selçuk, Şartlı Eğitim Yardımı, kız yurtlarının yapımı ve farkındalık çalışmalarıyla kız çocuklarının eğitimine katkı sağladıklarını anımsattı.

Bakan Selçuk, hükümet olarak uygulanan politikalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Haydi Kızlar Okula" gibi projelerle kız çocuklarının okullaşma oranlarında büyük başarı elde edildiğini belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 6 yaş ve üzeri nüfus içinde kadın okur-yazarlık oranı 2000 yılında yüzde 80,5 iken bunun 2018'de yüzde 95'e yükseldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Okul öncesi eğitim oranı hızlı bir artış eğiliminde. 2009-2010 eğitim yılında okul öncesi eğitimde kız çocukları için okullaşma oranı yüzde 31 iken, 2019-2020'de bu oran 3-5 yaş grubu kız çocuklarımızda yüzde 41; 4-5 yaş grubunda yüzde 52; 5 yaş grubunda ise yüzde 70'e yükseldi."

"İlkokul düzeyinde kız çocukları için net okullaşma oranı yüzde 93'ü aştı"

Kız çocuklarının ilköğretimde okullaşma oranının 2002-2003 eğitim öğretim yılında yüzde 87,34 olduğuna dikkati çeken Selçuk, "2019-2020 öğretim yılı itibarıyla ilkokul düzeyinde kız çocukları için net okullaşma oranı yüzde 93'ü; ortaokul düzeyinde ise yüzde 96'yı aştı. Ortaöğretimde kız çocuklarının okullaşma oranı 2019-2020 öğretim yılında yüzde 85'e yükseldi." bilgisini paylaştı.

Selçuk, 2019-2020 öğretim yılında kız çocuklarının yükseköğretimde okullaşma oranının ise yüzde 46'ya yükseldiğini belirterek, eğitimli bir kadının, annenin daha sağlıklı nesillere giden yolda en önemli unsur olduğunun altını çizdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ