Son faturalar esnafın canını yaktı

Elektriğe yapılan yüzde 9 ve ardından gelen yüzde 14’lük zam bu ay faturalara yansıyınca başta esnaf olmak üzere bir çok abone adeta şok yaşadı. Sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getiren vatandaşlar, sayaç okuma bedeli başta.

Genel 15.01.2019 12:15:40 0
Son faturalar esnafın canını yaktı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.01.2019 12:15

Elektriğe yapılan yüzde 9 ve ardından gelen yüzde 14’lük zam bu ay faturalara yansıyınca başta esnaf olmak üzere bir çok abone adeta şok yaşadı. Sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getiren vatandaşlar, sayaç okuma bedeli başta olmak üzere kayıp kaçak kesintilerine isyan etti. Bu durumdan en çok etkilenen kesim esnaf oldu. ESOB Başkanı Rasim Fırat, acil önlem alınmasını istedi.

ESNAFIN CANI YANDI

Neredeyse iki kat artan faturalar nedeniyle esnafın belini kırdığını belirten Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, elektrik fiyatlarındaki can yakıcı artışları durdurmak için kısa vadede önlemler alınmasının zorunlu hale geldiğini söyledi. Yapılan zamların esnafın maliyetini artırdığını vurgulayan Başkan Fırat, “Esnaf ve sanatkarın sermayesinin ne kadar kısıtlı olduğu ortada. En çok desteklenmesi gereken küçük esnaf bu zamlardan da en çok etkilenen kesim oluyor. Vergiden kredilere kadar birçok alanda esnaf ve sanatkar desteklenirken, elektrik, su ve doğalgazda en yüksek faturanın esnafa ödetilmesi yanlış. Sokakları esnafın tabela ve vitrin ışıkları aydınlatıyor. Elektrik zamlarıyla esnafın ışığı sönerse sokaklar karanlıkta kalır. Esnafa faturalarda özel bir tarife uygulanmalı" diye konuştu.

ESNAFIN AYRICALIĞI OLMALI

Esnafa elektrik, su ve doğalgaz faturalarında ayrıcalık sağlanmasını isteyen ESOB Başkanı Rasim Fırat, maliyetlerin her geçen gün artması nedeniyle esnafın geçinmekte zorlandığını vurguladı. Esnafın korunmasının ekonominin korunması anlamına geldiğini anlatan Başkan Fırat şunları söyledi. “Son dönemde satışların düşmesi esnafımızı çok etkiledi. Yapılacak bir düzenlemeyle elektrik başta olmak üzere doğalgaz ve su faturalarında esnafa özel indirimler sağlanmalı. Bu en temel harcamaların artması, esnafın maliyetinin artması demektir. Ayrıca elektrik faturalarında tüketim bedeli hariç 6 ayrı kalemden, su faturalarında ise tüketim hariç 4 ayrı kalemden ek ücret yansıtılması da haksızlıktır. Gelen faturanın sadece yarısı tüketim bedeli. Diğer bedeller ise faturanın kalan yarısını oluşturuyor. Özel şirketlerin yaptığı çok büyük bir haksızlık. Düşük cirosuyla sigorta primini, faturasını, borçlarını ödemeye çalışan esnaf, faturalardaki birçok kalemden muaf tutulmalı.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ