Son faturalar esnafın canını yaktı

Elektriğe yapılan yüzde 9 ve ardından gelen yüzde 14’lük zam bu ay faturalara yansıyınca başta esnaf olmak üzere bir çok abone adeta şok yaşadı. Sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getiren vatandaşlar, sayaç okuma bedeli başta.

Genel 15.01.2019 12:15:40 0
Son faturalar esnafın canını yaktı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.01.2019 12:15

Elektriğe yapılan yüzde 9 ve ardından gelen yüzde 14’lük zam bu ay faturalara yansıyınca başta esnaf olmak üzere bir çok abone adeta şok yaşadı. Sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getiren vatandaşlar, sayaç okuma bedeli başta olmak üzere kayıp kaçak kesintilerine isyan etti. Bu durumdan en çok etkilenen kesim esnaf oldu. ESOB Başkanı Rasim Fırat, acil önlem alınmasını istedi.

ESNAFIN CANI YANDI

Neredeyse iki kat artan faturalar nedeniyle esnafın belini kırdığını belirten Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, elektrik fiyatlarındaki can yakıcı artışları durdurmak için kısa vadede önlemler alınmasının zorunlu hale geldiğini söyledi. Yapılan zamların esnafın maliyetini artırdığını vurgulayan Başkan Fırat, “Esnaf ve sanatkarın sermayesinin ne kadar kısıtlı olduğu ortada. En çok desteklenmesi gereken küçük esnaf bu zamlardan da en çok etkilenen kesim oluyor. Vergiden kredilere kadar birçok alanda esnaf ve sanatkar desteklenirken, elektrik, su ve doğalgazda en yüksek faturanın esnafa ödetilmesi yanlış. Sokakları esnafın tabela ve vitrin ışıkları aydınlatıyor. Elektrik zamlarıyla esnafın ışığı sönerse sokaklar karanlıkta kalır. Esnafa faturalarda özel bir tarife uygulanmalı" diye konuştu.

ESNAFIN AYRICALIĞI OLMALI

Esnafa elektrik, su ve doğalgaz faturalarında ayrıcalık sağlanmasını isteyen ESOB Başkanı Rasim Fırat, maliyetlerin her geçen gün artması nedeniyle esnafın geçinmekte zorlandığını vurguladı. Esnafın korunmasının ekonominin korunması anlamına geldiğini anlatan Başkan Fırat şunları söyledi. “Son dönemde satışların düşmesi esnafımızı çok etkiledi. Yapılacak bir düzenlemeyle elektrik başta olmak üzere doğalgaz ve su faturalarında esnafa özel indirimler sağlanmalı. Bu en temel harcamaların artması, esnafın maliyetinin artması demektir. Ayrıca elektrik faturalarında tüketim bedeli hariç 6 ayrı kalemden, su faturalarında ise tüketim hariç 4 ayrı kalemden ek ücret yansıtılması da haksızlıktır. Gelen faturanın sadece yarısı tüketim bedeli. Diğer bedeller ise faturanın kalan yarısını oluşturuyor. Özel şirketlerin yaptığı çok büyük bir haksızlık. Düşük cirosuyla sigorta primini, faturasını, borçlarını ödemeye çalışan esnaf, faturalardaki birçok kalemden muaf tutulmalı.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ