SOMES Başkanı Atak’dan sosyal medya uyarısı

Sosyal Medya Ve Strateji Derneği (somes) Başkanı Orhan Atak, Sosyal Medya Platformlarında Terör Örgütü İşbirlikçilerinin Oluşturmak İstediği Algılara Karşı Halkın Uyanık Olması Ve Devletin Resmi Açıklamalarına İtibar Etmesi Gerekt

Genel 15.10.2019 14:11:11 0
SOMES Başkanı Atak’dan sosyal medya uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.10.2019 14:11

Sosyal Medya ve Strateji Derneği (SOMES) Başkanı Orhan Atak, sosyal medya platformlarında terör örgütü işbirlikçilerinin oluşturmak istediği algıya karşı halkın uyanık olması ve devletin resmi açıklamalarına itibar etmesi gerektiğini söyledi.

SOMES Başkanı Orhan Atak yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde icra edilen Barış Pınarı Harekatı’na karşı sosyal medyada PKK ve PYD terör örgütleriyle ilişkili bir çok hesabın dezenformasyon yürüttüğünü ifade etti.

Algı operasyonlarına karşı dikkatli olalım

Atak, “Terör örgütü PYD/YPG ve PKK’nın ve işbirlikçilerinin sosyal medya ağları üzerinden “dezenformasyon” ile gerçeği perdelemeye çalışmakta, “algı yönetimi” ile ülkemizi karalamaya çalışmaktadır. Dezenformasyon ile gerçeği perdelemeye çalışmak, algı yönetimi ile ülkemizi hedef almak; ifade özgürlüğü değil bizzat ifade özgürlüğü maskesi altında ihanettir. Bu ihanete ortak olmamak için değersizliği ilke edinen terör örgütlerinin algı operasyonlarına karşı dikkatli olmamız gerekmektedir” dedi.

Paylaşımlara dikkat edilmesi gerekiyor

Başkan Atak, “Ülkeyi zaafa uğratmak, kardeşler arasını açmak, kamu otoritesini zayıflatmak, en zayıf anlarında mağdur rolünü oynayarak illegal amaçlarına ulaşmak isteyen terör örgütlerinin tuzağına düşmemek için sosyal medyada paylaşım yapmadan, yaymadan düşünelim” ifadelerini kullandı.

Gündemi resmi hesaplardan takip edin

Sosyal medyadaki paylaşımlarla ilgili de önerilerde bulunan Orhan Atak, “Gündemi ve Barış Pınarı Harekatı’nı son dakika bilgilerini resmi ve güvenilir hesaplar üzerinden takip edelim. Müstear isimle açılan hesaplardan servis edilen bilgilerden uzak duralım. Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu tahrik edici paylaşımlar genellikle teyide muhtaç bilgilerdir. Bir bilgiyi teyit ettiremiyorsak paylaşmayalım. Ayrılıkçı, ırkçı ve bölücü zihniyete hizmet eden paylaşımlardan uzak duralım, kardeşliğimizi hedef alan manipülasyon tuzağına düşmeyelim. Barış Pınarı Harekatı’nın amaç ve hedeflerini çarpıtmaya yönelik paylaşımları ve bu paylaşımı servis eden hesapları şikayet ederek engelleyelim. Terör, anarşizm ve ayrılıkçı paylaşımlarda bulunarak nefret suçu işleyen; kaos meydana getirmek, etnik ve mezhepsel gerilimleri tırmandırmak, insanları bölmek, ekonomiyi sarsmak için algı operasyonu yapan bütün hesap ve paylaşımları https://onlineislemler.egm.gov.tr/Sayfalar/Ihbar.aspx adresine bildirelim” dedi.

"Sosyal medyada devriye geziyoruz"

Atak, “Sosyal Medya ve Strateji Derneği olarak; sosyal medya uzmanlarımız ve gönüllülerimizle birlikte Barış Pınarı Harekatı’nda devletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Uzmanlarımız 7/24 sanal devriye gezerek gerekli tedbir ve önlemleri alarak ilgili kurum ve kuruluşlara bilgi aktarımında bulunmaya devam edecektir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ