Somali'deki bombalı saldırıda yaralananlar Türkiye'ye getiriliyor

Somali'de bir Türk müteahhitlik firmasının şantiyesine 18 Ocak'ta düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan 20 kişiden 9'u tedavi için Türkiye'ye getiriliyor.

Genel 21.01.2020 11:40:24 0
Somali
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.01.2020 11:40

MOGADİŞU (AA) - Somali'nin başkenti Mogadişu'nun güneybatısındaki Afgoye kentinde bir Türk müteahhitlik firmasının şantiyesine 18 Ocak'ta düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan 20 kişiden 9'u tedavi için Türkiye'ye getiriliyor.

Etimesgut Askeri Havalimanı'ndan gece 00.30'da kalkan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A400M tipi askeri nakliye uçağı, bu sabah saat 06.30'da Mogadişu Aden Adde Uluslararası Havalimanı'na indi.

Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nden (UMKE) 9 kişiyi Mogadişu'ya taşıyan uçağı havalimanında Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aşır Eraslan, Somali Devlet Bakanı Abdulkadir Şeyhali İbrahim, Somali İnsani Yardım Bakanı Hamza Said Hamza ve diğer yetkililer karşıladı.

UMKE ekibinin hazırlıklarını tamamlamasının ardından 9 yaralıyı taşıyan ambulanslar havalimanına giriş yaptı. Daha sonra UMKE ekibi ve Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi görevlileri, ağır yaralı 3 Türk ile 6 Somali vatandaşını uçağa taşıdı.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının Türk müteahhitlik firmasının şantiyesinde gerçekleştiğini hatırlattı. Yaralananlara ilk müdahalenin Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"3 vatandaşımız ile 6 Somalili ağır yaralı. Şu an durumları stabil bir hale geldi ama tedavilerine daha iyi bir şekilde devam edilmesi için ülkemize gönderiyoruz. Hükümetimiz geçen patlamada olduğu gibi bugün de uçak göndererek hastalarımızın güzel bir şekilde naklini gerçekleştirecek. Somalili dostlarımız bu saldırıdan dolayı çok üzüntülüler."

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından yaralıları taşıyan askeri uçak, Aden Adde Uluslararası Havalimanı'ndan Ankara'ya hareket etti.

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun güneybatısındaki Afgoye kentinde, Afgoye-Mogadişu yolunun yapımını üstlenen bir Türk müteahhitlik firmasının şantiyesine iki gün önce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, saldırıda 3 kişi ölmüş, 6'sı Türk vatandaşı 20 kişi yaralanmıştı.

Muhabir: Metin Aktaş

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ