Solucan gübresi üretim işletmesi incelendi

Organik tarımın giderek yaygınlaşmasıyla adından sıkça söz edilen solucan gübresi üretimi Erzincan’da girişimci Mahir Aydemir tarafından Çukurkuyu Mahallesinde Çözüm organik solucan gübresi üretim tesisi kurarak üretimine başladı.?

Genel 24.04.2019 14:31:54 0
Solucan gübresi üretim işletmesi incelendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Organik tarımın giderek yaygınlaşmasıyla adından sıkça söz edilen solucan gübresi üretimi Erzincan’da girişimci Mahir Aydemir tarafından Çukurkuyu Mahallesinde Çözüm organik solucan gübresi üretim tesisi kurarak üretimine başladı.

Üretim tesisini gezen Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin ve beraberindekiler işletme yetkililerinden işletmenin faaliyetleri hakkında bilgiler alarak incelemelerde bulundu. Solucan gübresinin tarım açısından faydalarının çok olduğunun altını çizen İl Müdürü Şahin, ekonomi yönünden de kazanç getiren bir işletme olduğunu belirtti ayrıca işletme sahibine farklı bir işletme kurduğundan ve diğer girişimcilere de güzel bir örnek teşkil ettiğini bundan dolayı tebrik edip başarılar diledi.

İl Müdürü Şahin konuşmasının devamında, “Solucan gübresinin basit bir alanda elde edilebildiğini ve hammaddesinin büyükbaş hayvan gübresinden oluştuğunu köylerimizde birçok alanda atık olarak değerlendirilemeyen gübrelerimizi bu şekilde değerlendirerek hem milli ekonomiye katkı sağlamak hem çevre kirliliğinin önüne geçmek hem de kaliteli gübre üretmeyi hedefledik” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem