Sinemaseverler ocak ayında yerli filmlere ilgi gösterdi

2020'nin ilk ayında sinemaseverlerin ilgi gösterdiği ilk 11 filmden 9'u yerli yapım oldu.

Genel 3.02.2020 14:30:16 0
Sinemaseverler ocak ayında yerli filmlere ilgi gösterdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.02.2020 14:30

İSTANBUL(AA) - Box Office'den derlenen bilgilere göre, TRT Çocuk'un sevilen çizgi dizisi Rafadan Tayfa'nın yeni macerası "Rafadan Tayfa: Göbeklitepe", animasyon türünde tüm zamanların izleyici rekorunu kırarak, vizyona girişinin beşinci haftasında 3 milyon 131 bin seyirciye ulaştı.

Listenin ikinci sırasında yer alan, Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği "Mucize" serisinin devam filmi "Mucize 2: Aşk" da vizyonda sekiz hafta kalarak, bir milyon 895 bin kişi tarafından seyredildi.

Listenin üçüncü sırasını "Naim: Cep Herkülü" ve "Joker" paylaştı

Türk spor tarihine damga vuran Naim Süleymanoğlu'nun hayatını beyaz perdeye taşıyan "Naim: Cep Herkülü" filmi ile Joaquin Phoenix'in, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'i canlandırdığı "Joker" adlı ABD yapımı film ise listenin üçüncü sırasında yer aldı.

Vizyonda kalışının onuncu haftasında, geçen yılın verileri ile ocak ayında sinemaseverlerin ilgi gösterdiği "Naim: Cep Herkülü" ve 15. haftasında olan "Joker", bir milyon 869 bin kişi tarafından izlendi.

Listenin dördündü sırasındaki, başrollerini Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in paylaştığı, komedi türündeki film "Baba Parası"nı ise ocak ayından bu yana dört hafta boyunca bir milyon 626 bin kişi seyretti.

"Karakomik Filmler 2", 390 bin 635 kişi tarafından izlendi

Adana'yı geride bırakıp yeni bir yaşam için İzmir'e gelen Savaş ve arkadaşlarının yaşadıklarını anlatan, aynı isimli dizinin sinema filmi "Sıfır Bir" de listenin beşinci sırasında 821 bin 751 seyirci sayısına ulaştı.

"Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinin tanınan karakterlerinden bazılarının bir tatil macerasında izleyicinin karşısına çıktığı "Aman Reis Duymasın" adlı yapım, yedi haftada 403 bin 662 seyirci rakamı ile listenin altıncı sırasına konumlandı.

Cem Yılmaz'ın yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı "Karakomik Filmler" projesinin, "Deli" ve "Emanet" adlı iki orta metraj yapımdan oluşan ikinci halkası, vizyona girişinin 2. haftasında 390 bin 635 izleyiciye ulaşarak listenin yedinci sırasında yer alırken, aynı hafta vizyona giren yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği "Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı" ise 380 bin 971 seyirci ile listenin sekizinci sırasında kaldı.

Ellerinde büyüdükleri kadının rahatsızlığı sebebiyle yıllar sonra buluşan bir grup arkadaşın hikayesini konu edinen "Biz Böyleyiz" filmi listeye dokuzuncu sıradan girerek, 356 bin 601 kişi tarafından izlendi.

Listenin son sırasında yer alan haftanın ikinci yabancı filmi, 2017 yapımlı "Jumanji: Welcome to The Jungle"ın devam halkası "Jumanji: The Next Level" ise vizyona girişinin yedinci haftasında 308 bin 46 seyirciyle buluştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ