Sevgi evlerinde ’Başarı Şehri’ kurdu

Sevgi Evlerindeki Etkinlikler İle Mutlu Olan, Üretmeyi, Fikir Bulmayı Ve Fikirlerini Hayata Geçirmeyi Çok Seven 13 Yaşındaki Ertan Konak, Tasarlamış Olduğu Başarı Şehrinin Hikayesini Anlattı.

Genel 10.10.2019 15:10:54 0
Sevgi evlerinde ’Başarı Şehri’ kurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.10.2019 15:10

Sevgi evlerinde barınan çocuklar, hayal güçlerini konuşturuyor. Minik Ertan’ın arkadaşıyla birlikte kurmuş olduğu Başarı Şehri, Sevgi evinde yapmış olduğu etkinliklerden sadece bir tanesi.

Çocuk hizmetleri bağlamında, korunma, yatılı konaklama ve bakım hizmeti sunan Sevgi evleri, 0 - 18 yaş arasında olan çocuklara hizmet veriyor. Çocuklar, sevgi evlerinde hem öğrenimlerini görüyor hem de hayal güçlerini kullanarak etkinliklere doymuyorlar.

Sevgi evlerindeki etkinlikler ile mutlu olan, üretmeyi, fikir bulmayı ve fikirlerini hayata geçirmeyi çok seven 13 yaşındaki Ertan Konak, tasarlamış olduğu Başarı Şehrinin hikayesini anlattı.

Arkadaşı Tufan ile birlikte ne oyun oynayalım diye düşünen minik Ertan, 3 gün boyunca tasarladıkları şehirlerine kendi evini, acil servisli hastaneyi, helikopterli polis merkezini ve şuan öğrenim gördüğü okulu kurdu.

Görselliği eksik etmeyen Ertan, Şehrin ortasından geçen bir kanal bile tasarladı. Mukavvalar ile yapmış oldukları kalıbın üzerine, poşet geçirerek suyun sızmasını engelleyen Ertan, çok basit malzemelerle ve fikirlerle kendi şehrini oluşturdu.

Arkadaşıyla birlikte arabalarıyla oyun oynarken bir şehir oluşturan Ertan, övgü ve mutlulukla anlattığı şehrine ise Başarı şehri adını verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl müdürlüğünün, Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yürütmüş olduğu çalışmayla oluşturulan sevgi evlerinde, 0 - 18 yaş arası çocuklar barınıyor. 203 çocuğa yatılı bakım hizmeti sunulan sevgi evlerinin yanı sıra, bin 497 çocuk ise aile yanında destekleniyor. 18 yaşına giren çocuklar kendilerini geliştirdikleri branşlarda, diğer öğrencilere destek olabiliyorken, dışarıda konaklamak ve kendi ayakları üzerinde durmak isteyen gençlere ise devlet iş olanakları sunuyor.

AÇSH Erzurum İl Müdürü Cemil İlbaş, Sevgi evlerinde çocukların sanata ve spora ilgili olduklarını ve bu konuda daima destekçi olduklarından bahsetti. Özellikle hiperaktif çocukların enerjilerini atmaları için spor konusunda bilinçli yönlendirmeler yaptıklarından söz eden İlbaş, Güreş, Badminton, Buz hokeyi, Halter, Futbol ve Kayak branşlarında bir çok başarı elde ettiklerini açıkladı.

Aile ve toplum hizmetleri adı altında toplam 150 bin 16 kişiye verdiği eğitimler ile ulaşmayı başaran AÇSH, Yaşlı Evde Bakım Projesiyle, Çocuk hizmetleri, Kadın Hizmetleri, Şehit ve Gazi yakınları hizmetleri, Engelli hizmetleriyle adından söz ettiriyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ