Serada ürünlerini müzikle yetiştiriyor

Sultan Aydın, 3 Yıldır Göz Bebeği Gibi Baktığı Serası Sayesinde Türkiye’yi Uluslararası Platformlarda Temsil Ediyor. Serasında Ürünlerini Hiçbir Gübre Kullanmadan Müzikle Yetiştiren Aydın, Farkındalığını Ürünlerinin Lezzetiyle

Genel 9.12.2019 09:58:12 0
Serada ürünlerini müzikle yetiştiriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.12.2019 09:58

Sultan Aydın, 3 yıldır göz bebeği gibi baktığı serası sayesinde Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil ediyor. Serasında ürünlerini hiçbir gübre kullanmadan müzikle yetiştiren Aydın, farkındalığını ürünlerinin lezzetiyle sunuyor.

Zirai veya hayvansal gübre kullanmadan organik tarım faaliyetlerini tüm hızıyla devam eden seracı Sultan Aydın, ürünlerini müzikle yetiştiriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından organize edilen ‘İklim değişikliği ile mücadelede kadınların rolü’ adlı ülkeler arası istişare toplantısında 9 ayrı ülkede Türkiye’yi temsil edecek.

Organik tarımına örtü altı seracılıkla başlayan Sultan Aydın, 3 yıl önce almış olduğu 30 bin lira hibe ile sera işine adım attı. Müzikli tarım faaliyetini önce Tarım ve Orman Bakanlığına sunan Aydın, şimdi ise Bakanlığın organize ettiği söyleşi programlarında projesinden söz ettiriyor.

Bakanlıkça 9 ülkeye gidilmesi planlanan ve ilk ayağının Kırgızistan’da gerçekleştiği söyleşi programında, kadınların seracılık faaliyetlerinden bahsederek, müzikle yetiştirdiği ürünleri tüm dünyaya tanıtan Sultan Aydın, Kırgızistan’da seracılık ile ilgili yapmış olduğu sunumda olumlu tepkiler alarak Türkiye’den söz ettirmeyi başardı.

Türkiye’nin prestijinin Kırgızistan’da tavan yaptığını söyleyen Sultan Aydın, “Müzikli tarım dediğimizde jüri üyelerinin birbirine şaşkınlıkla baktığını gördüğümüzde, tamam bunu dünyada sadece biz yapmışız diye düşündük” dedi.

Müzikle yetiştirdiği ürünlerin kalitesinde iddialı olan Aydın, gübresiz yetiştirdiği ürünlerin kalitesinin, her türlü testten geçeceği konusunda da kendine güveniyor. İşini en iyi şekilde yapmak için büyük uğraşlar veren Aydın, Erzurum’da bir salça firması kurup etiket almak istiyor.

Aydın, ilaçlama yapmadan yetiştirdiği ürünleri hakkında, “Kendi çocuğuma yediriyorum bu yüzden herkes gönül rahatlığıyla yiyebilir” şeklinde konuştu. “Müzik dinletmeden önce 10 ton ürün kaldırdım, müzikle yetiştirdiğim ürünler çok şükür ki 20 ton ağırlığındaydı. Bu sebeple uluslararası platformda Türkiye birincisi seçildim. Kariyer Planlama Fuarı’na kendimi göstermek için geldim. Kırgızistan’da ülkemi temsil ettim, fuardan sonra da Türkmenistan’da ülkemi temsil edeceğim. 9 ayrı ülkede seracılık alanında Türkiye’yi temsil edeceğim. Müziğin gücünü kanıtlayıp tescil almak istiyorum, patent için buradayım” şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığının organize etmiş olduğu ‘İklim değişikliği ile mücadelede kadınların rolü’ adlı ülkeler arası istişare toplantısının gerçekleşeceği, 9 ülke henüz belli olmamakla birlikte, Kırgızistan’da yapılan toplantının ardından, Türkmenistan’da Türkiye’nin temsil edilmesi planlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ