Senegal Cumhurbaşkanı Sall: Sahel'in güvenliği için terörle mücadelede dayanışma şart

Senegal Cumhurbaşkanı Sall, 'Bölgede, 14 binden fazla Birleşmiş Milletler Barış Gücü, G5 Sahel, Fransız Barkhane unsurunun varlığına rağmen hepimiz hala tehdit altındayız.' dedi.

Genel 18.11.2019 19:34:58 0
Senegal Cumhurbaşkanı Sall: Sahel
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.11.2019 19:34

DAKAR (AA) - Senegal'in başkenti Dakar'da "Çok taraflılığın güncel zorlukları" temasıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Afrika'da Barış ve Güvenlik Forumu" başladı.

Uluslararası Abdou Diouf Kongre Merkezi'nde yapılan, Senegal Cumhurbaşkanı Sall'in başkanlık ettiği foruma, onur konuğu olarak davet edilen Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Vild el-Gazvani'nin yanı sıra Fransa Başbakanı Edouard Philippe, parlamenterler, büyükelçiler, dini liderler, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, açılışta yaptığı konuşmada, kıtada, terörle etkin mücadelenin ne kadar başarılı olduğunun sorgulanması gerektiğini söyledi.

"Hepimiz tehdit altındayız"

"Sahel'in güvenliği için terörle mücadelede dayanışma şart. Bölgede, 14 binden fazla Birleşmiş Milletler Barış Gücü, G5 Sahel, Fransız Barkhane unsurunun varlığına rağmen hepimiz hala tehdit altındayız." diyen Sall, bölgedeki güvenlik sorununun bir türlü çözülemediğini belirtti.

Sall, terörle mücadelede yeni yöntemler gerektiğinin altını çizerek, Sahel'deki terör sorununun ortadan kaldırılması için daha geniş stratejik bir ortaklığın kurulacağını kaydetti.

Fransa Başbakanı Philippe de konvansiyonel orduların Afrika'da terörle mücadelede yetersiz kaldığını ifade etti.

"Konvansiyonel ordularımız, ortaklaşa savaştığımız düşmanı asla tamamen yenemez. Püskürtebilir, bazen gücünü azaltabilir ama tamamen ortadan kaldıramaz." değerlendirmesinde bulunan Philippe, terörle mücadelenin çok yönlü ortaklığı da zorunlu kıldığını dile getirdi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 500 davetlinin katıldığı forum, yarın sona erecek.

Fransa, Senegal'e 3 devriye botu sattı

Öte yandan dün Senegal, Fransa'dan tanesi 75 milyon dolara 3 OPV-58 devriye botu ile çok sayıda askeri mühimmat alımını kapsayan sözleşmeyi imzaladı.

Botlar, askeri misyonun yanı sıra petrol sahalarının korunması ile insan kaçakçılığı ve korsanlık gibi yasa dışı faaliyetleri önlemek için görev yapacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ