'Sen Gençsin, Güç Sensin' Sosyal Sorumluluk Projesi

- Proje kapsamında TOG’un gönüllü gençleri tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilecek taramalar ile bilim, kültür sanat, spor ve sosyal sorumluluk kategorilerinde keşfedilecek gençler, Eti tarafından desteklenecek - Projenin ilk yıl?

Genel 15.05.2019 15:36:12 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.05.2019 15:36

İSTANBUL (AA) - Eti ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle hayata geçirilen "Sen Gençsin, Güç Sensin" Sosyal Sorumluluk Projesi, hayallerinin peşinden koşan ve bu uğurda çaba sarf eden gençlere destek olmaya hazırlanıyor.

Eti'den yapılan açıklamaya göre, yeni projenin hayata geçmesindeki en önemli konuların başında, dünyada bugünün gençliğinin geleceğe dair yaşadığı kaygı ve ümitsizlikler oldu. Yapılan pek çok araştırma, gençlerin hayal kurmadıklarını ve hayallerine ulaşmak için gerekli çalışma motivasyonuna sahip olmadıklarını gösteriyor.

Diğer yandan içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun azimle ve cesaretle çalışıp büyük başarılara imza atan gençler de bulunuyor. Eti ve TOG, hayallerinin peşinden koşan, mücadeleci, hedefinden şaşmayan, hikayesi ile diğer gençlere cesaret ve ilham verecek gençleri desteklemek ve daha nicelerini bu yolda teşvik etmek üzere "Sen Gençsin, Güç Sensin" adlı yeni sosyal sorumluluk projesini başlattı.

Belgesel yapımcısı, yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun 19 Mayıs’ın 100. yılı için hazırladığı Güç Sensin Belgeseli, "Sen Gençsin, Güç Sensin" Sosyal Sorumluluk Projesi’nin ilham kaynağı oldu.

Tekelioğlu’nun belgeselinde başarı yolculuğundan hiç vazgeçmeyen 8 gencin hikayesini gözler önüne sermesi ile ilk kıvılcımı ateşlenen "Sen Gençsin, Güç Sensin" Sosyal Sorumluluk Projesi’nin ilk yılında desteklenecek gençlerin Tekelioğlu’nun belgeseline konu olan gençler olmasına karar verildi.

Projenin daha sonraki yıllarında ise desteklenecek gençleri belirlemek üzere alanlarında etkili isimlerin bulunacağı bir Danışma Kurulu oluşturulacak. Danışma Kurulu, TOG gönüllü ekiplerinin 12 farklı şehirde tespit edeceği 15-25 yaş aralığında olan ve “hayallerinin peşinden giden” gençleri değerlendirecek.

Danışma Kurulu tarafından bilim, kültür/sanat, spor ve sosyal sorumluluk alanlarında en başarılı bulunan 16 genç, "Sen Gençsin Güç Sensin" projesinin kanatları altında başarı yolculuğuna çıkacak. Dört farklı kategoride seçilecek 4'er gence Eti tarafından sağlanacak hibe desteğinin yanı sıra Eti ve TOG tarafından oluşturulacak mentor grubu da gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, "Bugüne kadar sayısız sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdik. Her bir projemizle topluma fayda sağlamayı amaçladık. Projelerimizin uzun soluklu ve sürdürülebilir olmasına büyük önem verdik. Bugün ise gençler için yepyeni bir projeyi daha hayata geçirmenin heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Sen Gençsin, Güç Sensin projesi ile gençlerin hayal kurmalarını, bu hayallerini hayata geçirmeleri için fırsat sunmayı, umudunu hiç kaybetmeyen gençlerimizle el ele vermeyi ve her birinin başarıya ulaştığını görmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eti İcra Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Zeynep Dipçin Akdoğan ise çocukluk döneminde kurulan hayallerin gençlik yıllarında kaybolduğuna ve hayallerini gerçekleştirmek için gayret gösteren gençlerin desteklenmesi gerektiğine dikkati çekti.

TOG Genel Müdürü Murat Çitilgülü de “Toplum Gönüllüsü gençler Türkiye genelinde 15-25 yaş arası aday gençlerin belirlenmesini, bu gençlerin tespit edilmesini koordine edecekler. Tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılacak bu projenin, derinleşerek, sosyal etkisi güçlü hikayelerin ortaya çıkartılabilmesi için 12 il belirlenecek. Bu illerden İstanbul’a gelecek Toplum Gönüllüsü gençler, alanında uzman kişilerden iletişim eğitimi alarak projeyi yürütecekler. Ayrıca TOG olarak, gençlerin bu projede gençlik algısını pekiştirecek ve gençleri güçlendirecek jüri üyelerinin de yer alması için gereken desteği vereceğiz.“ değerlendirmesinde bulundu.

TOG Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil ise Türkiye nüfusunun yüzde 16,1'ini 15-24 yaş grubundaki genç nüfus oluşturduğunu anımsatarak, gençlerin önemsenmesinin, dikkate alınmasının, gençlere alan açılmasının ülke için çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ